Aktif Eğitimciler Sendikası Samsun Şube Başkanı Sefa Zor, okulların açılmasına az bir zaman kaldığını hatırlatarak, yetkililerin bir milyon eğitim çalışanı ve milyonlarca öğrencinin güvenliği konusunda ciddi önlemler alması gerektiğini belirtti.

Son dönemde yaşanan terör olayları sonrasında güvenlikleri tehlike altında olan öğretmenler ve okullarla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Zor, 28 Eylül tarihi itibariyle eğitimin başlayacağını bu sebeple ülke genelinde son günlerde artan terör olayları nedeniyle okul güvenliği konusunun çok daha önemli hale geldiğini kaydetti.
“Son 30 yılda 125 meslektaşlarının şehit olduğu mel’un ve menfur terör olayları tekrar hortlamış ve milletimizin yüreğine ocağına ateş düşürmüştür” diyen Sefa Zor, şu ifadeleri kullandı: “Bizler millet olarak ve eğitim çalışanları olarak yeni şehit haberleri almak istemiyoruz. Meslektaşlarımızı mel’un teröre kurban vermek istemiyoruz. İlgili kamuoyunun korkuya teslim olmasını istemiyoruz. Karakollarımızın saldırıya uğradığı, onlarca kahraman polis ve askerimizin şehit düştüğü, okul ve kurs gibi eğitim yuvalarının yakıldığı, yolların kesilip araçların yakıldığı, bazı kamu görevlilerinin alıkonulup dağa kaldırıldığı şu günlerde yaklaşık bir milyon eğitim çalışanı ve milyonlarca öğrencimizin güvenliği konusunda ciddi önlemler alınmalıdır.”

Terörü önlemenin en önemli yolunun nitelikli eğitim sunmadan geçtiğini vurgulayan Zor, "Terör olaylarının olduğu illerimizde zaten var olan öğretmen açığı büyüyecek ve oradaki çocuklarımızın eğitime erişimdeki dezavantajları artacaktır. Bu nedenle valilikler tarafından tüm okulların güvenliğini sağlamaya yönelik özel önlemler alınmalıdır. Okullara yeteri kadar güvenlik görevlisi tahsis edilmelidir. Dezavantajlı bölgelerde ve zor koşullarda görev yapan personelin özlük hakları ek ödeme ve tazminatlarla iyileştirilmelidir." dedi.