Darbe girişimi sonrası terör örgütlerinin birleşerek Türkiye’nin hemen her köşesini kana bulamaya çalıştıklarını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, artık siyaseti bir kenara bırakıp halkın, kardeşliği pekiştirmek için biraraya gelmesi gerektiğini söyledi.
Gaziantep’te kına gecesinde meydana gelen hain terör saldırısını ’insanlık dışı’ olarak niteleyen Palandöken saldırıyı yazılı açıklama ile kınadı. Türkiye’yi iç savaşa sürüklemek isteyen iç ve dış hainlerin el birliği ile terör eylemlerini artırmakta olduğunu belirten Palandöken, "Tüm halkımızın yapması gereken siyaseti bir kenara bırakıp kardeşliğimiz için kenetlenmeliyiz. Bunun için ülkenin dört bir yanında sokak düğünleri dahil teröre hedef olunabilecek etkinlerde oldukça dikkatli ve tedbirli olmalıyız. Çünkü artık halkın değil vatan hainlerinin üzülme zamanı geldi. Ülke ve millet olarak bunun üstesinden gelecek güç ve kuvvetteyiz. Bunun için yapılması gereken amasız ve nedensiz kardeşliğimize sahip çıkmaktır" ifadelerine yer verdi.
"Terör bitecek, kardeşliğimiz pekişecek"
Her zamankinden fazla birlik ve beraberliğe sahip çıkarak ülkeye, demokrasiye ve masum insanların canlarına kasteden teröristlerin mutlaka yok edileceğinin altını çizen Palandöken, "Sokağa çıkarak kardeşliğimizi dünyaya haykıracağız. Ülkemizin birliğine, dirliğine bütünlüğüne en önemlisi kardeşliğimize göz diken vatan hainlerine ve tüm düşmanlara karşı dik durup bunları bertaraf edeceğiz. ‘Bunun içinde su uyur düşman uyumaz’ atasözünü her zaman hatırlamalıyız. Çünkü artık iyi niyetle yaklaşma zamanı geçti. Artık kardeşliğimizi ve kenetlenmemizi istemeyenleri pişman etme zamanıdır. Türkiye Cumhuriyeti her zamankinden daha güçlüdür. Kimse bizi yıldıramayacak. Bunun içinde ne kadar yıldırmaya çalışsalar da hep sokaklarda olacağız ve iş yerlerimiz her zaman açık kalacak. Terör bitecek kardeşliğimiz pekişecek. Esnaf ve sanatkar camiası olarak şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum" dedi.