İSTANBUL (AA) - Belgrad-İstanbul seferini yapan uçakta 30 bin feette düğün töreni düzenlendi.

THY'den yapılan açıklamaya göre, geçen yıl THY'nin TK 342 sayılı seferinde, bulutların üzerinde birbirine aşık olan iki yolcu, tam bir yıl sonra TK 1082 sefer sayılı Belgrad-İstanbul uçağında gerçekleştirilen düğün töreniyle hayatlarını birleştirdi. 

İstanbul'dan Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'a gitmek üzere 2014'te THY uçağına binen bir oyuncu ile bir doktor, bu yolculuğun hayatlarını değiştireceğinden habersizdi.

Vjera Mujovic Belgrad'dan, Stefan Preis ise Almanya'dan gelerek, İstanbul aktarmalı Ulan Batur seyahatleri için kendilerine rezerve edilen 5A ve 5C koltuklarına yerleştikten sonra sohbet etmeye başladı. Birbirinden farklı seyahat amaçlarıyla farklı dünyaları keşfetmeye kararlı bu iki yolcu, kısa süre sonra paylaştıkları ortak değer ve düşüncelerden hareketle yakınlık kurup, uçak Ulan Batur'a iniş yapmadan önce tekrar görüşmek için birbirlerinden söz aldı.

Zaman içerisinde arkadaşlıklarını farklı bir boyuta taşıyan çift, bundan bir sene sonra tam da tanıştıkları yerde, TK 1082 sefer sayılı Belgrad-İstanbul uçağının 5B ve 5C sayılı koltuklarında, yakın dostları ve ailelerinin eşliğinde, birlikte yeni bir hayata adım atmaya karar verdi.

Çiftin öyküsü, dünyada sayıca en fazla ülke ve en çok enternasyonel destinasyona uçuş sağlayan THY'nin kültürler ve insanlar arasında köprü oluşturma misyonuna ne kadar bağlı olduğunun önemli bir örneğini oluşturdu.