DURBAN (AA) - Türk Hava Yolları’nın (THY) Afrika’da 46. uçuş noktası olan Güney Afrika'nın Durban şehrine yapılan ilk sefer tamamlandı.

Atatürk Havalimanı'ndan hareket eden THY uçağı, Johannesburg aktarmalı 11 saatlik yolculuğun ardından geldiği Durban King Shaka Uluslararası Havalimanı'nda itfaiyenin su takıyla karşılandı.

Yolcular, Türkiye'nin Pretoria Büyükelçisi Kaan Esener ve havalimanı yetkililerince terminalde karşılanırken, yerel halk dansları topluluğu da performans sergiledi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şirketin büyüme politikaları çerçevesinde Afrika'ya özel önem verdiklerini söyledi. 

Afrika'da 46 nokta uçtuklarını anımsatan Aycı, bu ülkede Johannesburg ile Cape Town'a daha önceden direkt uçtuklarını belirtti. Aycı, bu iki noktaya ek olarak Durban'a da bugün sefer başlattıklarını belirterek, "Güney Afrika'da hem turizmin, ticaretin hem de ciddi anlamda nüfusun bulunduğu önemli şehirlerinden birisi Durban ile birlikte burada 3. hattımızı açıyoruz" diye konuştu.

Aycı, dünyada en çok noktaya uçan hava yolu şirketi olduklarını, 111 ülkede 280 destinasyona sefer düzenlediklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Şimdi 46 nokta olan Durban ile Afrika'ya da en çok uçan hava yolu biziz. Bu anlamda hem buradaki büyümemizi devam ettirme hem de Afrika'dan yolcuları İstanbul'a getirme, İstanbul'dan da hem Avrupa'ya hem de Asya veya Amerika'ya dağıtma noktasında bizim önemli bir merkez olarak İstanbul'u Afrikalıların hizmetine sunma noktasında çok önemsediğimiz bir hattı açıyoruz. Haftalık 4 frekansla başlıyoruz. İnşallah çok kısa sürede 7 frekansa çıkacak." 

Hattın açılış kurdelesi THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, Türkiye'nin Pretoria Büyükelçisi Esener ile THY'nin yöneticileri tarafından kesildi.

Durban seferleri bugünden itibaren İstanbul-Durban-Johannesburg-İstanbul güzergahında haftada 4 frekans yapılacak.