İSTANBUL (AA) - Türk Hava Yolları (THY) Filipinler'in başkenti Manila'ya sefer başlattı. 

THY'nin 109 ülkedeki 264. uçuş noktası, Filipinler'in başkenti Manila oldu. Atatürk Havalima'nından saat 02.00'de kalkan THY uçağı, 12 saatlik uçuşun ardından, Manila Uluslararası Havalimanı'nda indi. 

Türk ve Filipinli yetkililerce hattın açılışı dolayısıyla kurdele kesildi, daha sonra havalimanında kutlama töreni düzenlendi. 

Törende konuşan THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, seferlerin Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri olmak üzere, başlangıçta haftada 3 gün karşılıklı olarak yapılacağını belirterek, daha sonra seferleri günlük olarak yapmayı hedeflediklerini söyledi. 

İlk seferi yapan uçakta yaklaşık yüzde 90 doluluk oranı bulunduğunu dile getiren Olmuştur, kısa sürede bu doluluk oranını yakalamanın önemli olduğunu kaydetti.

Filipinli otoritelerin izin vermesi durumunda günlük bir sefer yapmak istediklerini vurgulayan Olmuştur, Filipinli yetkililerin THY'nin uçuşlarının ülkelerine katkısını görerek bu konuda kendilerine anlayış göstereceklerini ifade etti. 

Olmuştur, Filipinler'in yurt dışında yaşayan çok sayıda vatandaşı bulunduğuna işaret ederek, "Tabii biz sadece onları hedeflemiyoruz. Sadece Avrupa'da 500 bin Filipinli yaşıyor. Birçok noktadan Filipinler'e yolcu getireceğiz. İstanbul'dan Manila'ya tüm vergiler dahil gidiş-dönüş 594 avrodan başlıyor. Buraya gelmek isteyenler, eğer bizim ileri tarihlere yönelik düzenlediğimiz kampanyaları takip ederlerse, Avrupa'dan ve Türkiye'den Filipinler'e çok daha uygun fiyatlara gelebilirler" diye konuştu. 

Törene katılan Türkiye'nin Manila Büyükelçisi Esra Cankorur da THY'nin Manila'ya sefer düzenlemesinin kendilerini çok memnun ettiğini anlatarak, uzun zamandan beri seferi beklediklerini ifade etti. 

Bunun tarihi bir olay olduğunu söyleyen Cankorur, "Türkiye ile Filipinler arasında uçuş süresi, uçuşlar aktarmasız olacağı için kısalacak. Bu nedenle buradaki Türkler de durumdan oldukça memnun" değerlendirmesini yaptı. 

Konuşmaların ardından, Türk ve Filipinli yetkililer karşılıklı hediye takdiminde bulundu.