Türkiye’de yaşanan darbe girişiminin ardından çalışanlar Havalimanına gelemeyince THY 925 seferini iptal etti. İptal edilen seferler yüzünden yolcular geceyi havalimanında geçirdi.
Türkiye’de dün gece yaşanan darbe girişiminin ardından çalışanlar havalimanına gelemedi. Tüm operasyonunu havalimanında kalan personelle yapmaya çalışan THY, personel yetersizliği nedeniyle iç ve dış hatlarda karşılıklı olarak 925 seferini iptal etti. Sefer iptalleriyle ilgili olarak açıklama yapan THY, yolcularından bilgi almadan Havalimanına gelmemesini rica etti.
THY’nın yaptığı açıklama şöyle:
Sayın Yolcularımız,
16 Temmuz 2016 tarihinde Ülkemizde yaşanan politik huzursuzluk nedeniyle aşağıdaki seferlerimiz iptal edilmiştir.
Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu www.thy.com adresinden veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz."
Atatürk Havalimanı’na gelen yolcular ise uçuşlarının iptal edilmesi nedeniyle geceyi Atatürk Havalimanı’nda geçirmek zorunda kaldı. Yolcular, Atatürk Havalimanı’nda yerlerde, bagaj arabalarında ve kontuarlarda yatmak zorunda kaldı. Bazı aileler ise çocuklarını havalimanında yerlerde yatırmak zorunda kaldı.