Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması havayolu şirketlerinin yüzünü güldürürken, Türk Hava Yolları da yolcu rekoru kırdı. Dış hatlarda yüzde 88’lik doluluk oranı yakalayan THY’nin Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “Çok bereketli bir bayram yaşıyoruz” dedi.
Kurban Bayramı nedeniyle Atatürk Havalimanında incelemeler yapan İlker Aycı, Atatürk Havalimanı Muhabirlerini gazetecileri ziyaret etti. Ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran Aycı, “Bugün 89 bin 200 yolcu civarındayız. Pas yolcuları da sayarsanız 90 bin geçmiş olacağız. Bunun yanı sıra 70- 75 bin civarı dönüşleri de gördüğümüz zaman bugün yüz yaklaşık 165 bin civar giriş-çıkış olacak. Bizim için çok bereketli bir bayram yaşıyoruz. Uzun zamandır beklediğimiz bir tabloydu. Umarım bayram sonrası da devam eder" diye konuştu.
Bayramda THY’nin doluluk oranını yüzde 88 olduğunu açıklayan Aycı, "İç hatlar doluluklarımız yüzde 92’yi de geçti. Şu ana kadar bizim açımızdan çok da iyi geçmeyen dönemin atlatılarak yepyeni bir 2017 ile taze bir başlangıç yapacağımız enerjiyi topluyoruz diye düşünüyorum. Hazırlıklarımız hep 90 binler üzerine kurmuştuk. Bu rakamları yakaladığımız için mutluyum" ifadelerini kullandı.
THY’de sağlıklı mutfak konsepti
Önümüzdeki dönemde sağlıklı mutfak konsepti ile yolcularını tanıştıracaklarını söyleyen Aycı, ”Önümüzdeki dönemde sağlıklı mutfak konseptini yolcularımızla tanıştıracağız. İkram konseptinde yenilikle devam edeceğiz. Yenilenmiş mutfak anlayışıyla, düşük kalorili, yağı makul seviyede olan bir mutfak anlayışı ile bugün dünyada gelişen sağlıklı yaşam konseptine uygun bir anlayıştan söz ediyoruz. Bu THY’nin yenilere açık dünyası için normal bir şey" şeklinde konuştu.