Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Azerbaycan’ın farklı noktalarında düzenlediği mozaik ve ebrunun yanı sıra değişik meslek edindirme kurslarıyla engelli vatandaşların sosyal ve ekonomik hayata katılmasına ve dolayısıyla rehabilitasyonuna katkı sağlıyor. Bu kapsamda 120 engelliye tekerlekli sandalye dağıtıldı.
TİKA, Azerbaycan’da dezavantajlı grupların toplumsal hayata katılması amacıyla yürüttüğü projelerine hız kesmeden devam ediyor. Azerbaycan’da engelli vatandaşların büyük kısmının sosyal ve ekonomik imkanlarının kısıtlı olması, gittikçe büyüyen sorunlar sarmalına neden oluyor. İlgisizlik ve imkansızlık nedeniyle rehabilite edilebilecek sorunlar yeni bedensel ve ruhsal hastalıklara yol açıyor. Engellilerin gündelik yaşam koşullarını olumsuz etkileyen ve sosyal hayata adaptasyonlarını imkansız kılan bu soruların çözümü, ancak hayırseverlik faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve bu alanda örnek çalışmaların desteklenmesi ile mümkün oluyor.
TİKA, Bakü PKO tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan engelli vatandaşların sorunlarına çözüm üreten sivil ve resmi muhatapların başvurularını dikkate alarak Gençliğe Yardım Fondu ile “Hayat Yolculuğunda Birlikte Olalım” projesini uygulamaya geçirdi. Proje ile TİKA hastalık, sakatlık, yaşlılık ve benzeri sebeplerle yürüme kabiliyetini kaybetmiş ihtiyaç sahiplerinin yanında yer alıyor.
Bugüne kadar Azerbaycan’ın Zakatala-Balaken bölgesinde 36, Şeki’de 11, İsmayıllı-Kabele bölgesinde 24, Saatlı-Sabirabat bölgesinde 19 ve Bakü’de 30 adet olmak üzere yürüme kabiliyetini kaybeden 120 ihtiyaç sahibine proje kapsamında tekerlekli sandalye temin edildi.