Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Pakistan’da farklı bölgelerinde tespit edilen ihtiyaç sahibi, yetim, dul ve kimsesizlerden oluşan 1000 aileye gıda yardımı yapılarak, yetim çocuklara hediyeler dağıtıldı.
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Pakistan ’da gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda TİKA tarafından Kurban Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Karaçi Şehrinin Nazımabad semtinde 300 aileye, Jehlum Bölgesine ait Pin Dadan Khan köyünde 350 aileye ve Azad Keşmir Bölgesine ait Mirpur şehrinde 350 aileye gıda ve temizlik malzemelerinden oluşan erzak paketleri teslim edildi. Ayrıca, dağıtılan hediyelik eşyalarla yetim çocuklara bayram sevinci yaşatıldı.
Belediye yetkilileri ve köy muhtarları tarafından ortaklaşa tespit edilen ihtiyaç sahibi, yetim, dul ve kimsesizlerden oluşan 1000 ailenin 1 aylık temel gıda ihtiyacını karşılayacak gıda paketlerinin dağıtımı gerçekleştirildi. Dağıtım töreninde konuşan TİKA Başkan Danışmanı Kamil Kolabaş, tüm Pakistan halkının Kurban Bayramını kutlayarak, kardeş iki ülke Türkiye ve Pakistan’ın en zor zamanlarında birbirlerinin yanlarında olduğunu ve TİKA tarafından yapılan bu desteğin bunun bir göstergesi olduğunu ifade etti.
Azad Keşmir Bölgesi Mirpur Milletvekili Mohammed Saeed ise TİKA yetkililerine Kurban Bayramında Pakistan halkını unutmadıkları ve bu yardımı ulaştırdıkları için Pakistan halkı adına teşekkürlerini aktardı.