Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan’da öksüz ve yetim çocuklara iftar verdi.

TİKA, dünyanın pek çok farklı yerinde iftar programları düzenlemeye devam ediyor. Bu Ramazan ayında Afganistan’ın çeşitli yerlerinde yaklaşık 2 bin 500 kişiye iftar vermeyi planlayan TİKA, bugün başkent Kabil’deki Mafton Badahşü Yetimhanesi’nde kalan öksüz ve yetim çocuklar için iftar programı düzenledi. TİKA Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Tolga Keskin, iftar öncesi İhlas Haber Ajansı’na (İHA) yaptığı açıklamada dünyanın pek çok farklı noktasında TİKA’nın benzer iftar programları düzenlediğini söyleyerek, “Kardeşlerimiz, dostlarımız ile birlikte bu Ramazan ayını idrak ediyoruz” dedi.

TİKA’nın aynı zamanda gıda yardımlarında da bulunduğunu vurgulayan Keskin, “Biz de burada dost ve kardeş ülke Afganistan’daki kardeşlerimizle, dostlarımız ile birlikte bu mutluluğu, bu güzel günleri paylaşmak için buradayız” ifadelerini kullandı.

TİKA çalışanlarından İsmetullah Salih ise, “Gıda dağıtımlarımız da devam ediyor, biz yaklaşık 600 aileye gıda dağıtımı düşünüyoruz. Bu şekilde zaten gıda dağıtımlarımızın 3-4 kişilik bir ailenin yaklaşık 3 aylık karşılamasını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Yetimhanede kalan çocuklardan biri ise, “Verilen yemekler çok lezzetliydi. Başka günler böyle yemekler yiyemiyoruz. Türkiye’ye çok teşekkür ederiz” dedi.