Karadağ’ın kuzey bölgesinde yer alan Zablyak Belediyesi İtfaiye Teşkilatına Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, paletli ATV arazi aracı ve acil müdahale ekipmanları desteği sağlandı.
Karadağ’ın kuzey bölgesinde bulunan ve bin 465 metre ile ülkenin en yüksek rakımlı bölgesi olan Zablyak şehri Belediyesi İtfaiye Teşkilatının hizmet altyapısının iyileştirilmesi amacıyla yangın, hastalık ve diğer acil müdahalelerde kullanılmak üzere TİKA tarafından paletli ATV arazi aracı ve acil müdahale ekipmanları desteği sağlandı. Ekipmanların teslim törenine Türkiye Karadağ Büyükelçisi Serhat Galip, Zablyak Belediye Başkanı Veselin Vukiçeviç ve TİKA yetkilileri katıldı.
Açılış töreninde konuşan Karadağ Büyükelçisi Serhat Galip, Türkiye’nin yardım eli olan TİKA’nın Karadağ genelinde hayatın her alanına yönelik projeler gerçekleştirdiğini belirtti. Karadağ’ın bağımsızlığının 10’uncu yılı vesilesiyle Türkiye ile Karadağ arasındaki işbirliğinin artarak devam edeceğini kaydeden Büyükelçi Galip, projenin gerçekleştirilmesinde katkı sunan herkese teşekkür etti.
Zablyak Belediye Başkanı Veselin Vukiçeviç de, desteğin, Zablyak İtfaiye Teşkilatının büyük bir eksikliğini tamamladığını belirterek, söz konusu projenin gerçekleştirilmesinden dolayı TİKA’ya teşekkürlerini iletti.
TİKA Karadağ Koordinatörü Mustafa Yazıcı ise, TİKA tarafından Zablyak İtfaiye Teşkilatına sağlanan ekipmanların yangın, arama kurtarma ve diğer acil müdahalelerde önemli bir eksikliği gidereceğini belirtti. Koordinatör Yazıcı, temin edilen ATV arazi aracının dağlık ve karlı arazilerdeki acil müdahale ve arama kurtarma çalışmalarında kullanılacağını belirterek, Karadağ’da kış turizminin önemli noktalarından birisi olan Zablyak şehrinde kış aylarında karşılaşılabilecek acil durumlara karşı hızlı müdahale imkanı sağlayacağını vurguladı. Zablyak İtfaiye Teşkilatının da yangına dayanıklı elbise ve ekipman eksikliklerinin yine TİKA tarafından tamamlandığını kaydeden Yazıcı, bölgeye yönelik projelerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.
Zablyak Belediyesi ülkenin en yüksek ve en sarp bölgesi olarak biliniyor. Özellikle kış aylarında köylerde yaşayan insanlara ulaşma ve hizmet götürme konusunda önemli sıkıntılar oluşuyor. Söz konusu projeyle Zablyak Belediyesi hizmet standartlarının yükseltilmesi hedefleniyor.