Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Etiyopya’nın Tigray Eyaleti’nin Başkenti Mekele şehrinde bulunan Mekele Üniversitesi’ndeki engelli öğrencilere tekerlekli sandalye ve koltuk değneği yardımında bulundu.
Yardım törenine Mekele Üniversitesi Üniversite ve Endüstri İlişkileri Danışmanı Dr. Macit Koç, Sanayi ve Toplum Hizmetleri Direktörü Alemtsehay Tsegay ve TİKA Addis Ababa Koordinatör Yardımcısı Fatih Çelik katıldı.
Yardım töreninde konuşan Macit Koç, öğrencilerin günlük yaşantılarına özellikle engelli öğrencilerin yaşamına kolaylık sağlayıp, eğitime katkıda bulunduğu için TİKA’ya teşekkür etti. TİKA’nın böyle bir etkinliğe katkıda bulunduğu için ve özellikle yapılan bu yardımın Tigray Eyaleti’nde ilk olmasından dolayı yerel ve ulusal medya tarafından mutlulukla karşılanacağını sözlerine ekledi.
TİKA Addis Ababa Koordinatör Yardımcısı Çelik engelli öğrencilere yapılan böyle bir anlamlı yardımın insanların hayatlarında yeni başlangıçlar yapacağını vurgulayarak TİKA’nın birçok alanda olduğu gibi eğitim alanında da ihtiyaç sahibi olan tüm öğrencilere destek olacaklarını bildirdi.
Sanayi ve Toplum Hizmetleri Direktörü Alemtsehay Tsegay yapılan yardımdan ötürü teşekkürlerini sunarken Mekele Üniversitesi ve TİKA’nın bundan sonra da yeni ortak projeler yapması hususunda Mekele Üniversitesi adına ellerinden gelen her türlü imkânları sağlayacaklarını söyledi. 1993 yılında kurulan Mekele Üniversitesi 33 bin öğrencisi ile Addis Ababa Üniversitesinden sonra ülkenin ikinci büyük üniversitesi.