Bursa’nın Mudanya ilçesinde bu yıl faaliyete geçen Sahne Hane, tiyatro ve sinema sanatçılarını sanatçı adayları ile buluşturacak 'Tiyatro Tatili'ni başlattı.

Yıl içerisinde İtalyan geleneksel tiyatrosu Commedia Dell’Arte üzerine organize ettiği atölye çalışmasıyla başarılı bir organizasyona imza atan Sahne Hane, 18-23 Ağustos 2015 tarihlerinde Emre Karayel, Mert Fırat, Ruhi Sarı, Orhan Aydın, Gökhan Yıkılkan, Ozan Bilen, Selen Uçer gibi oyuncuların, söyleşi ve workshop yaparak tecrübelerini oyuncu adayları ile paylaşacak.

Yazar ve Yönetmen İlksen Başarır'ın sinema camiası ile ilgili bilgiler vereceği eğitim programın eğitmenleri ise Azerbaycanlı yönetmen ve oyuncu Nofel Veliyev, Aydın Üniversitesi Oyunculuk Bölümü Öğretim Görevlisi Yeşim Koçak ve Gökçer Genç olacak.

OYUNCULUĞUN A,B,C'si

6 gün sürecek olan etkinlikte, oyunculuğun A,B,C'si, oyunculuk ve kendini tanıma ilişkisi, Stanislavski sistemi ve hareketli tahlil metodu konularının işleneceğini belirten Sahnehane Sorumlusu Ramazan Sayın, Behruz Vaqifoglu’nun pantomim üzerine eğitim vereceği etkinlikte, Müjdat Gezen Sanat Merkezi Yazarlık Bölüm Başkanı Ferhat Uludere Yaratıcı Yazarlık dersleri vereceğini bildirdi.

“ASIL OLAN SİLAH TİYATRODUR”

İlk günkü eğitime katılan tiyatro oyuncusu ve yazar Orhan Aydın, tiyatroyu silahı benzetti. Türkiye’nin içinden geçtiği süreçte asıl olan silahın tiyatro olduğunu vurgulayan Aydın, bu güçlü silahı yeniden kuşanmanın zamanının geldiğini söyledi. Tiyatroda barış, özgürlük, bağımsızlık, aşk olduğunu belirten Aydın, “Biz bu silaha sımsıkı sarılabildiğimiz sürece barışla gerçekleşecek gerçek gücün sanat olduğunu ortaya daha iyi koyabileceğiz. Sonuçta örgütlenmiş cehalet en büyük düşmanlıksa örgütlenmiş sanat en büyük güçtür.” dedi. Toplantıda ayrıca etkinlik sponsorlarına plaket takdim edildi.