TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB’un darbe girişimine ilk tepki gösteren sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu belirterek "Milletimiz bir tarih yazdı. Milletimizin , 7 Ağustos’a kadar meydanları bırakmadığımızı, demokrasi nöbetinde olduğumuzu göstermesi lazım" dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından, FETÖ darbe girişimine karşı 15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı’nda ’demokrasi nöbeti’ tutan vatandaşlara kumanya dağıtıldı. TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu ile beraber vatandaşlara kumanya dağıtımı yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Hisarcıklıoğlu, TOBB’un darbe girişimine ilk tepki gösteren sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu hatırlattı. TOBB’un, Türkiye’nin en demokratik kurumlarından bir tanesi olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, "15 Temmuz gecesinden bu tarafa, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığımız, Toprak Mahsulleri Ofisi’yle beraber Kızılay Meydanı’nda, bütün sanayicilerimizin de katkısıyla vatandaşlarımıza gıda noktasında, su ihtiyaçlarını giderme noktasında müthiş özveriyle çalışıyorlar. Milletimiz bir tarih yazdı. Milletimizin , 7 Ağustos’a kadar meydanları bırakmadığımızı, demokrasi nöbetinde olduğumuzu göstermesi lazım. Ayın 7’sinde de bunu hep beraber İstanbul’da Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında taçlandırmamız lazım" ifadelerini kullandı.
TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu ise "15 Temmuz akşamından beri buradayız. Akşam 19.30 gibi başlıyoruz, gece 01.30’a kadar devam ediyor. Ortalama günlük 10 bin kişiye yemek dağıtıyoruz. Vatandaş burada sabaha kadar bekliyor, nöbet tutuyor; bizden elimizden geldiğince onlara hizmet vermeye çalışıyoruz" diye konuştu.