ADANA (AA) - Adana'da Türkiye Odalar Borsalar Birliğinin (TOBB), Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) işbirliğiyle hayata geçirilen "TOBB Nefes Kredisi" Adana Ticaret Odası (ATO) ile Adana Sanayi Odası (ASO) yönetici ve üyelerine anlatıldı.

DenizBank Çukurova Bölge Müdürü Engin Eskiduman, ATO Toplantı Salonu'nda düzenlenen programda, Denizbank olarak KOBİ ve esnafların gelişim ve büyümelerine olanak sağlayacak finansal çözümler için çalıştıklarını söyledi.

TOBB ve KGF desteğiyle "TOBB Nefes Kredisi"nin hayata geçirildiğini hatırlatan Eskiduman, şunları kaydetti:

"Yıllık yüzde 9,9 faiz oranlı ve üst limiti il ve içelere göre 50 ila 150 bin lira arasında değişen TOBB DenizBank Nefes Kredisi, bundan sonraki dönemde KOBİ'lerimiz rahat nefes alacak. Krediden faydalanmak isteyen Adana'da faaliyet gösteren KOBİ'lerin bağlı bulundukları oda ve borsadan alınmış ve bu kredi isminin belirtildiği üyelik belgesi ile en yakın DenizBank şubesine başvurabilir ya da 0212 355 1055 DenizBank KGF Destek Hattı'nı arayarak bilgi alabilirler. DenizBank olarak ülkemizin her yerindeki KOBİ'lerin yanında yer almaya onların finansal ihtiyaçları için destek olmaya devam edeceğiz."

ATO Başkanı Atila Menevşe Adan'da küçük ve orta ölçekli KOBİ'lerin gelişmesi gerektiğini belirterek "KOBİ'lerin finansal problemini çözmek için TOBB'un yaptığı Nefes Kredisi'nin bu problemi çözebileceğini ümit ediyoruz. Biz de odalar olarak mevduatımızın bir bölümünü Denizbank ve Ziraat Bankası'na paylaştırarak karşılığında 10 misli kredi sağlanması konusunda mutabakata varıldı. Kredi hacmi oluşturuldu. DenizBanka ve Ziraat Bankası'na bunlar dağıtıldı. Uygulama başladı. Projenin içinde olmaktan kıvanç duyuyoruz." diye konuştu.

ASO Başkanı Zeki Kıvanç da üyelerin krediye başvurularını beklediklerini ifade ederek projenin hayırlı olmasını diledi.