Tokat’ta 15 Temmuz darbe girişiminin ardından düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 81 il de eş zamanlı olarak düzenlenen ’Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne Tokat halkı ellerinde Türk bayrakları ile katıldı. Tokat Valiliği organizesinde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen miting alanının çevresinde polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Vatandaşlar arama noktalarında tek tek aranarak alana alındı. Demokrasi mitinginde MHP Tokat İl Başkanı Onur Çalışkan, CHP Tokat İl Başkanı Feramuz Şahin, AK Parti İl Başkanı Metin Polat’ın ardından Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu konuşma yaptı. Başkan Eroğlu, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Biz öyle bir milletiz ki; kim ki bizim vatanımıza el uzatırsa tutar o eli kırarız. 15 Temmuz’da da FETÖ ve onun ihanet şebekesi tarafından bu vatana karşı yapılan, milletin tankları ve helikopterlerin, F-16 uçaklarını millete karşı doğrultulduğu o gece millet al bayraklarıyla, iman dolu göğüsleriyle o vatan hainlerine karşı vatan nasıl savunulurmuş onu gösterdi. Millet tüm unsurlarıyla, iktidarı ve muhalefetiyle meydanlara indi. Elini verdi, kolunu verdi, başını verdi ama bu vatanın bir karış toprağını o vatan hainlerine vermedi vermeyecek bundan sonra. Onun için biz aziz milletiz. Onun için 15 Temmuz ikinci bir Çanakkale Zaferi’dir. Bu milletin yeniden yeni Türkiye yolunda bir ve beraber olarak daha çok adımlar atacağı bir destanın başlangıcıdır. Siz böylesine bir tarihe şahitlik eden değil o tarihi yazanlarsınız” dedi.
“Bu şerefsizleri Tokat’ın meydanındaki ağaçlara bağlayıp sabahtan akşama kadar bu millete tükürttürmek lazım”
CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, AK Parti Tokat Milletvekilleri Celil Göçer, Yusuf Beyazıt’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, idam yasasının meclise getirildiğinde gereğini yapacaklarını ifade ederek, “Böylesi bir alçaklığı, böylesi bir kalleşliği, böylesi bir kahpeliği yapanları otuz saniyede ölüme göndermek bu milleti tatmin etmez. Bu şerefsizleri Tokat’ın meydanındaki ağaçlara bağlayıp sabahtan akşama kadar bu millete tükürttürmek lazım. Onların yüzüne bu milletin tükürerek rahatlamasını temin etmek lazım. Yoksa idam sehpasına gönderdiniz otuz saniyede ipi çektiniz öldü gitti adamı kurtardınız. Onların son nefeslerine kadar hak ettikleri onursuzluğu yaşamaları gerekiyor. Bu benim şahsi düşüncem. Buna dair teklif vereceğim. İdamdan daha etkili olduğunu düşündüğüm, bugün o alçakları sokaklarda teşhir edip milleti yüzlerine tükürttürelim ki öldükten sonra bile onursuzlukları devam etsin" diye konuştu.
Son olarak kürsüye gelen Tokat Valisi Cevdet Can, vatandaşlara konuşma yaptı. Tokat İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hidayet Arıkan, 48. Piyade Eğitim Alay Komutanı Piyade Albay Aykut Biçeroğlu ve İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, darbecilere karşı çıktıkları anons edilerek halkı selamladı. Yapılan konuşmaların ardından Cumhuriyet Meydanı’na kurulan dev ekrandan vatandaşlar İstanbul Yenikapı’da düzenlenen mitingi takip etti.