Tokat’ta ihtiyaç durumu tespit edilen yetim, öksüz ve maddi durumu zayıf insanlar, Sadaka Derneği tarafından giydirildi. Yeni kıyafetlerine kavuşan yetimler ve ihtiyaç sahibi ailelerin mutlulukları yüzlerine vurdu.
Sadaka Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Anadolu’nun dört bir yanında ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor. Hayırsever insanların destekleriyle gıdadan giyime, sağlıktan eğitime muhtaçların ihtiyaçları gideriliyor.
Tokat Merkez ve Tokat’ın Kızık Köyü’nde yaşayan, ihtiyaç durumları orada bulunan Sadaka Derneği gönüllüleri tarafından tespit edilen yetim, öksüz çocuklar ve ihtiyaç sahibi ailelere kıyafet yardımında bulunuldu. Yapılan yardımlar çerçevesinde ihtiyaç sahibi insanlara ayakkabı, takım elbise, gömlek, kazak, kaban, penye, bluz ve benzeri kıyafetler verildi.
Yöresel folklor oyunlarıyla ün salmış Kızık Köyü’nün ilk ve orta öğretim okulunda bulunan folklor kursu için Sadaka Derneği tarafından folklor kıyafetleri verildi. Maddi imkanların yetersizliği nedeniyle folklor kıyafetleri alamayan köyün aza heyeti kendilerine hediye edilen folklor kıyafetlerinden dolayı mutlu olduklarını söylediler. Kendilerini unutmayarak ziyaretlerine gelip yardım eden Sadaka Derneği’ne teşekkür ettiler.
Tokat’ta yapılan söz konusu yardım faaliyetleriyle ilgili olarak Tokat Aş evi ve Yardım Vakfı Müdürü Durmuş Babacan ile Kızık Köyü Muhtarlığı ve Kızık Köyü Kültür Derneği ortak bir teşekkür mesajı gönderdiler. Durmuş Babacan gönderdiği mesajda; “Tokat’ta ki yardıma muhtaç ailelere yapmış olduğu yardımlardan dolayı Sadaka Derneği yönetim ve personeline sonsuz teşekkür eder bu hayırlı hizmette kolaylıklar dilerim. Rabbim yar ve yardımcınız olsun” ifadelerini kullandı.
Kızık Köyü Muhtarlığı ile Kültür Derneği’nin gönderdiği teşekkür mesajında ise şu ifadeler yer aldı: “Köyümüzde 4 Nisan 2016 tarihinde maddi durumu zayıf, öksüz, yetim 46 çocuğumuza giyim yardımı yaparak onların bir nebze de olsun ihtiyaçlarını gideren Sadaka Derneği’ne Kızık Köyü Kültür Derneği ve muhtarlığımız adına teşekkür ederiz. Şüphesiz ki yoksulun gönlüne taht kurmak; öksüzün, yetimin yüzünde tebessüm olmak ve garibin duasına ortak olmak parayla satın alınamayacak ve her bireye nasip olmayacak bir servettir. Bizler bu beldenin insanlarıyız. Bu çocuklar bizim. Onların acı gününde gözlerinde yaş, mutluluklarında yüzlerinde tebessüm, yüreklerinde sevinç olmak zorundayız. Bu şuurla fakiri, yetimi ve garibi ile hep birlikte bir olmak, diri olmak ve beraber kalkınmak dileğiyle Rabbim yaptığınız ve yapacağınız tüm hayırları kabul buyursun.”