GAZİANTEP (AA) - Toroslar EDAŞ, kentteki elektrik kesintilerin en aza indirilmesi için bakım ve yatırım çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Kurumdan yapılan açıklamaya göre, merkez Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde 19 ve 20 Şubat'ta yoğun kar yağışı ve ağaç dallarının enerji hatlarının üzerine devrilmesi nedeniyle elektrik şebekesinde önemli hasara neden oldu. Bu durumdan dolayı da il genelinde 674 trafo enerjisiz kaldı ve bin 700 noktada iletken kopması meydana geldi. 

Arızaların büyük bir bölümünün kısa sürede giderildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu süreçte öncelikle bir kriz masası kuruldu ve tüm arıza ekipleri vardiya sistemi olmaksızın 24 saat esasına göre mesaili olacak şekilde çalıştı. Şirketin devrinin ardından iki katına yükselen bakım-onarım ekip sayısına ilave yaşanan arızalar nedeniyle destek personel artırıldı. Süreçte öncelikle can ve mal güvenliğinin sağlanması adına risk unsuru taşıyan iletken kopmalarına müdahale edildi. Alternatif besleme kanalları devreye sokularak mümkün olan bölgelere enerji verildi. Dolayısıyla eskiyen şebekenin yenilenmesi, yeni enerji ihtiyaçlarının karşılanması ve kesintilerin en aza indirilmesi için bakım ve yatırım çalışmalarının devam ediyor."