Türkiye Petrol Anonim Ortaklığı (TPAO) yan kuruluşu olan Türkish Petroleum İnternational Company'de (TPIC) iş akitleri durdurulan işçiler, Sabah gazetesinde çıkan haberi yalanlayarak tepki gösterdi.

Batman kent merkezi Atatürk Parkı önünde bir araya gelen yaklaşık 50 işçi yapılan durumu kabul etmediklerini ve bu konuya biran önce bir çözümün bulunması çağrısında bulundu.
Toplanan kişiler adına gazetecilere açıklamalarda bulunan sondaj işçisi Müslüm Şahin, Sabah gazetesinin yaptığı haberde işçilerin çalıştığı ve petrol kulelerinin aktif olduğunu belirtiliğini ifade ederek, bu haberin tamamen yalan olduğunu söyledi.
3 aydan beridir işsiz olduklarını belirten Şahin, bu konuyu bütün siyasi parti temsilcileri ilettiklerini dile getirdi.
Kendileri ile ilgili yalan yanlış haberlerin yapıldığını anlatan Şahin, şunları kaydetti:
“Sabah gazetesi bizimle ilgili yalan haber yapmış. Petrol sahalarda çalışmaların devam ettiği ve bizim çalıştığımıza dair bir haber yapılmış. Hiçbirimiz şuanda çalışmıyor. Sondaj faaliyetleri durmuş burada yazıldığı gibi değil bu kesinlikle yalandır. Şuan çalışmıyoruz ve bu süre 6 aydı 1 yıl uzatıldı. Sonumuzun ne olacağını bilmiyoruz. Buda seçim için mi? Bilemiyoruz. Seçim malzemesi olmak istemiyoruz. Toplamda 850 işçi bu şekilde mağdur edildik. Toplamda 4 bin aileye tekabül ediyor.”
İşçilerden Sait Şen ise, bu haberlerin neden yapıldığına dair bir bilgilerinin olmadığını anlatarak şunları söyledi:
“Bu şekilde haberler yapılıyor ama biz burada işsiziz. Bize herhangi bir açıklama yapılmadı. Biz mail yoluyla işten çıkarıyorlar demeç demeç gazetelere haber yapıyorlar. Bu kadar kule çalışıyorsa biz neden işsiziz. Trilyonluk kulelere çürümeye terk edilmiş. Biz burada işsiziz ama haberlerde de bizim çalıştığımız söyleniyor. Yalan yanlış haberlerle bizi burada prokava etmeye çalışıyorlar. Biz bunları hak etmedik.”
İŞÇİLERE HÜDA-PAR VE BELEDİYE BAŞKANI ÖZDEMİR DESTEK VERDİ
TPIC işçilerine destek amaçlı gelen Belediye Başkanı Sabri Özdemir ise, işçilerin mağdur edildiğini ve sorunlarının biran önce çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.
İşçilere gereken desteği vermeye hazır olduklarını belirten Özdemir, hükümet yetkililerinin bu konu ile ilgilenmesini ve sorunun çözüm bulması gerektiğinin altını çizdi.
Hür Dava Partisi Batman milletvekili adayı Aydın Gök de, bu işçilerin kendilerini ziyaret ettiğini ve konudan haberdar olduklarını dile getirdi.
Bu konuyu siyasi malzeme yapmanın yanlış olduğunu ancak bu sorunun çözüm bulması gerektiğini belirten Gök, her zaman işçilerin yanında yer alacaklarını kaydetti.

“AÇIZ AÇIZ DİYE SLOGAN ATTILAR”
Yapılan açıklamaların ardından AK Parti İl Başkanlığı'na yürümek isteyen işçilerle polis arasında kısa süreli tartışma yaşandı.
Kendilerine müdahale etmeye çalışan polislere “açız açız evde çocuklarımız ekmek bekliyor” diye bağırarak tepki gösterdi.
Kısa süreli tartışmamın ardından işçiler AK Parti İl Başkanlığı önüne kadar yürüdü. Burada İl Emniyet Müdür Yardımcısı İrfan Çubukçu ile bir süre görüşen işçiler AK Parti İl Başkanı Diyattin Uçar’la görüşmek istediklerini dile getirdi.
Yapılan görüşmelerin ardından İl Başkanı Uçar işçilerle görüşmeyi kabul etti.
Parti binasında işçilerle bir araya gelen Başkan Uçar, konuyla ilgilendiklerini ve çözüm için uğraştıklarını söyledi.