İstanbul ve Ankara’daki darbe girişiminin ardından Trabzon halkı sokaklara döküldü. Atatürk Alanı’nda toplanan binlerce kişi devletinin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduğunu duyurdu
Trabzon Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü binası çevresinde polis ekipleri geniş güvenlik tedbirleri aldı.
İstanbul ve Ankara’daki gelişmeler sonrasında Trabzon’da da vatandaşlar Atatürk Alanı’ndaki AK Parti binası önünde toplandı. Binlerce kişi sloganlarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek çıkarken, paralel yapıya ve darbe girişiminde bulunanlara tepki gösterdiler.
Türkiye’de yaşanan gelişmeler üzerine Trabzon Emniyet Müdürlüğü ve Trabzon Valiliği önünde polis ekipleri silahla önlem aldı. Emniyet ve Valilik binasına giriş yapan jandarma görevlilerinin silahları ellerinden alınarak içeri alındı. Vatandaşlar da Emniyet Müdürlüğü’ne ve Trabzon Valiliği’ne doğru yürüyerek hükümetin yanında oldukları mesajını verdiler. Emniyet Müdürlüğü önündeki yol trafiğe kapatılırken, araç ve yaya geçişine izin verilmedi.
İskenderpaşa Camisi başta olmak üzere bir çok cami hoparlöründen birlik beraberlik anonsu yapılarak devletimize, milletimize, polisimize ve demokrasimize destek için vatandaşların Atatürk Alanı’nda toplanılması çağrısında bulunuldu.