Kanser tedavisi için gittiği Ankara’da darbe girişiminin olduğu gece destek için otelinden çıkarak AK Parti İl Başkanlığı önüne giden ve burada askerin açtığı ateşte şehit olan Sedat Kaplan Yomra’nın Oymalı mahallesinde son yolculuğuna uğurlandı.
Sedat Kaplan’ın bugün Yomra ilçesi Oymalı mahallesi Merkez Camisi’nde ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazına babası Faruk Kaplan’ın yanı sıra yakınları, Vali Yücel Yavuz, AK Parti Milletvekili Salih Cora, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazının ardından Kaplan aynı mahalledeki aile kabristanlığında toprağa verildi.
Trabzon’dan Ankara’ya geçtiğimiz günlerde kanser tedavisi için giden Sedat Kaplan isimli genç darbe teşebbüsü sırasında AK Parti Ankara İl binası önünde askerler tarafından açılan ateş sonucu şehit olmuştu. AK Parti Trabzon Ortahisar İlçe Gençlik Kolları üyesi de olan ve uzun süredir kanser tedavisi gören Kaplan’ın kaldığı oteldeki güvenlik görevlisinin tüm engellemesine rağmen o otelden adeta kaçarak darbe karşıtı gösterilere katılmıştı.