Son Valiler Kararnamesi ile komşu il Gümüşhane Valiliği görevinden Trabzon Valiliği görevine atanan Yücel Yavuz, Trabzon’a gelerek bugün göreve başladı.
Göreve başlamadan önce Cuma Namazı’nı kılan ardından Sülüklü Mezarlığı’ndaki şehitliği ziyaret eden Vali Yücel Yavuz, namaz sonrası Trabzon Valiliği önünde kendisini bekleyen daire amirleriyle tek tek tokalaştı. Yücel, burada ’çorapçı teyze’ diye bilinen Trabzonlu Hemdiye nine ile Trabzonspor konusunda bir süre sohbet etti. Hemdiye Nine, Vali Yavuz’a kendi ördüğü bordo mavi renkli çorabı hediye ederken, Vali Yavuz da kendisine bordo mavi renkleri taşıyan kravatını gösterdi.
Vali Yücel Yavuz, daha sonra makam odasına geçerek burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Trabzon’a yabancı olmadığını ayda en az bir kere geldiği ile bu kez vali olarak atandığını ifade eden Yavuz “1 Haziran Bakanlar Kurulu kararıyla iki yıldır yürüttüğüm Gümüşhane Valiliği görevinden Trabzon Valiliği görevine tayin edilmemiz nedeniyle bugün itibariyle kadim şehrimiz Trabzon’da vali olarak görev yapmak üzere görevimize başlamış bulunuyoruz. Başta bu görevi bize layık gören sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve bakanlarımıza takdir ve tensipleri için teşekkür etmek istiyorum, şükranlarımı arz ediyorum. Görevi devraldığım sayın valimiz Abdil Celil Öz beye de görevi süresinde yapmış olduğu Trabzonumuza ve Trabzonlularımıza güzel hizmetlerinden dolayı şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
"TRABZON’U HEP BİRLİKTE DAHA GÜZEL YERLERE TAŞIYACAĞIZ"
Konuşmasında Trabzon’u hep birlikte daha güzel yerlere taşıyacaklarını ifade eden Vali Yavuz “Gümüşhane komşu ilimiz, hemen hemen her konuda Trabzon ile içli dışlı sürekli temas halinde olduğumuz bir durumdaydık. Ayda en az 1 kere Trabzon’a iş görüşmeleriyle ilgili gelmişliğimiz vardı. Bölgeye yabancı değilim. Trabzon’u yeni tanıyacak da değilim. Buradaki var olan gelişmeler sosyal, kültürel, sportif turizmle ilgili faaliyetler hemen hemen her konuda haberdar olduğumu ifade etmek istiyorum. Bundan sonraki süreçte de ilimiz için bir şans olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Süleyman Soylu beyin de ilimize katmış olduğu sinerji ve hareketlilikle iktidar partimiz milletvekilleri muhalefet partisi milletvekilleri ve diğer siyaset kurumlarıyla Sivil Toplum Kuruluşlarıyla kamuda görevli bütün mesai arkadaşlarımla ve topyekün Trabzonlu hemşerilerimizle birlikte Trabzon’u daha güzel daha müreffeh, insan yaşamının gerektirdiği en güzel ortamlara biran önce kavuşması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diye konuştu.
Vali Yücel, ilk olarak Emniyet Müdürü Murat Köksal ve İl Jandarma Komutanı Albay Okşin Akşit ile asayiş toplantısı gerçekleştirdi.