Başkent’te Ramazan Bayramı’na günler kala şehir çıkışlarındaki yollarda trafik yoğunluğu yaşanmaya başladı. Denetimlerini sıklaştıran ekipler, uzun yola gidecek vatandaşlara tavsiyelerde bulundu.
Ankara’da Ramazan Bayramı dolayısıyla şehir çıkışlarında trafik yoğunluğu yaşanmaya başladı. Başkent’in çeşitli bölgelerinde denetimlerini sıklaştıran trafik polisleri, tatil için uzun yola çıkacak olan vatandaşlara tavsiyelerde bulundu. Kuralları ihlal eden bazı vatandaşlara, ekipler tarafından cezai işlem uygulandı.
“Vatandaşların sevdiklerine bir an önce sağlık bir şekilde ulaşabilmesi amacıyla denetimlerimizi yapıyoruz”
Ramazan Bayramı dolayısıyla uzun yola çıkacak vatandaşların huzur ve güven içinde bir bayram tatili geçirebilmesi ve sevdiklerine bir an önce sağlık bir şekilde ulaşabilmesi amacıyla denetimlerini gerçekleştirdiklerini belirten Ankara Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Murat Aykanat, “İçişleri Bakanımızın 20 Haziran 2016 tarihli talimatları doğrultusunda, mevcut trafik ekiplerimize ilave olarak büro hizmetlerinde çalışan arkadaşlarımız ve Trafik Tescil Şube Müdürlüğünde çalışan arkadaşlarımız tarafından oluşturulan ekipler ile halkımızın yoğun olarak bulunduğu yerlerde, şehrimizin giriş çıkış noktaları ve önemli kavşaklarda gerekli trafik tedbirlerini almış durumdayız. Bu tedbirlere ilave olarak geçmiş senelerdeki trafik kaza istatistikleri, bayramda ve yaz mevsiminde olan kaza istatistiklerini söylüyorum. Bunların istatistiki çalışmaları sonucunda kazaların nerelerde yoğun olduğu, hangi kural ihlallerinden dolayı meydana geldiğini çıkartarak, bu noktalarda hız denetimleri, 24 saat esasına göre sivil ve resmi radar araçlarımızla emniyet kemeri, evrak denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.
Bayramın başlangıcı ve bitişinde Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminaline 2 bin 500-3 bin civarı otobüsün giriş çıkış yapmasını beklediklerini belirten Aykanat, yapılacak olan denetimlerle ilgili olarak şunları söyledi:
“Bu otobüslerin sürücülerinin tamamının hız kurallarına uyup uymadıkları, çalışma sürelerine uyup uymadıkları konusunda gerekli takograf denetimlerini, sürücülerin alkol kontrollerini, sürücü belgesinin olup olmadığı ile araçların yetki belgeleri, fenni muayeneleri, zorunlu sigortaları ve dışarıdan gözle bakılabilen teknik kontrollerini gerçekleştirecek.”
Uzun yola çıkacakların dikkat etmesi gerekenler
Bayram talilini için uzun yola çıkacak olan vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Aykanat, “Yola çıkacaklar araçlarının periyodik bakımları ile teknik bakımlarını yaptırmaları, uzun yola çıkmadan önce yeterince dinlenmeleri; yorgun, uykusuz kesinlikle araç kullanmamaları, hız kurallarına katiyen riayet etmeleri, araçta bulunan sürücü ve yolcu dahil herkesin emniyet kemeri kullanması gerektiği, her 100 kilometreye bir mola verilip dinlenilmesi, yola çıkmadan önce ve molalarda, yağlı ve uyku getirecek ağır yiyeceklerden uzak durulması ve günün durumuna göre de güneş gözlüğü kullanılmasını tavsiye ediyoruz.”