Trafik Ceza Sorgulama işlemleri için haberimize bakabilirsiniz. E devlet girişi ile trafik ceza, araç hasar kaydı sorgulayabilmeniz mümkün, işte detaylar..Online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi ile internet üzerinden kolayca trafik sorgulamalarınızı yapabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve trafik cezası sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgileri haberimizde sizler için hazırladık.E Devlet Girişi yaparak araç ile ilgili birçok sorgulama bilgisine ulaşabilirsiniz. Günümüzde büyük kolaylıklar sağlayan internet hizmetleri arasından Araç Bilgi Sorgulama belki de en fazla yapılan sorgulamalar arasında bulunur. Sıfır kilometre araç alırken kafamız rahat olur. Çünkü araç henüz orijinaldir ve orijinalliğini bozacak bir süreç yaşanmamıştır. Ancak trafiğe çıkan her araç çeşitli riskler barındırmaktadır. E Devlet girişi plaka ile araç sorgulama trafik cezası borç hasar bilgisi öğrenme işlemleri için haberimize bakınız.
Hasar kaydı sorgulama işleminde 5664 numaralı SMS hattını kullanarak Turkcell, Vodafone ve Avea operatörlerinizden araca ait hasar geçmişi sorgulama sını yapabilirsiniz. Motorlu Taşıtlar Vergisi sorgulama ve hesaplama işlemlerinde ise GİB yani Gelirler İdaresi Başkanlığının resmi sitesi üzerinden araç plakası ile bulunduğunun yıl ve vergi dönemine ait borçlarınızı öğrenerek yatırabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işleminde ise EGM Yani Emniyet Genel Müdürlüğünün resmi sayfası üzerinden Ruhsata veya araç plakasına işlenmiş cezaların nedenini ve Trafik cezası nın ne kadar olduğu bilgisini öğrenebilirsiniz. Hızlı Geçiş Sistemi ve Otomatik Geçiş Sistemi sorgulamaları de genel olarak Bakiye, Borç, Ceza gibi sorgulama içeriklerini kapsamaktadır.
Bu Araç sorgulama ların her biri PTT üzerinden yapılabilmektedir. Yukarına belirtmiş olduğumuz sorgulamaların her biri araç sorgulama işlemleri arasında en yoğun yapılan sorgulamalardır. Sorgulamaların ortak noktası araç plaka bilgisinin sisteme girilmesi ile öğrenilmesidir. Bir birinden farklı tarafları ise bazı sorgulama içerikleri Türkiye gov tr üzerinden E devlet Girişi ile yapılan sorgulamalar iken bazıları ise ilgili devlet kurumunun veya anlaşmalı bankaların resmi sitelerinden yapılan plaka ile araç sorgulama larıdır. Eğer 2. El bir araç almayı düşünüyorsanız kesinlikle araç ile ilgili sorgulama yapmadan araç almayınız.

Son yıllarda Emniyet Genel Müdürlüğü’nün trafik denetlemelerinde çok daha yoğun ve çok daha sık bir şekilde kullanmaya başladıkları teknolojik denetleme sistemleri arasında özellikle mobese kameraları ve Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ile trafikte kural ihlallerinin tespiti daha hızlı ve daha başarılı şekilde gerçekleştiriliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü trafik kuralı ihlallerinde ise araç sürücülerini durdurmak yerine plakasının kayıtlı olduğu adrese posta yolu ile trafik cezası bildirimi gerçekleştirilebiliyor. Günümüz modern internet teknolojisinin yaşamın her alanında kendisine yer bulduğu bugünlerde artık internet üzerinden online trafik cezası sorgulama işlemlerini çok daha kolay bir şekilde yapabilme imkanı bulunuyor. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından internet üzerinde hizmete açılan online trafik cezası sorgulama hizmetleri ile birlikte artık internet üzerinden herhangi bir trafik cezasının olup olmadığını öğrenebilme imkanına sahip olunuyor.

İnternet üzerinde trafik cezası sorgulamaları hizmetleri online olarak vatandaşa sunuyor. Özellikle de araç sürücülerinin ve sahiplerinin günümüzde yaşadıkları sorunlara yönelik olarak Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşa sunulmakta olan yeni nesil pek çok sistem ve hizmet bulunuyor. Bu tarz hizmetlerden birisi olarak öne çıkan trafik cezası sorgulama ile birlikte vatandaş oldukça önemli bir kolaylıktan yararlanabiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi üzerinden araç sürücüleri trafik cezası sorgulaması son derece pratik bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Bu kapsamda araç sahiplerinin trafik cezası sorgulama işlemleri için internet üzerinde intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_MTV_SORGU adresine doğrudan erişim sağlanması gerekiyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi sorgulama sayfasında ise plaka, varsa özel plaka, T.C. kimlik numarası ya da vergi kimlik numarası ve tescil tarihi bilgileri girilerek, güncel trafik cezasının bulunup bulunmadığı tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenilebiliyor.

İnternet kolaylığında yapılabilen trafik cezası ödeme işlemlerinde araç sahipleri Gelir idaresi Başkanlığı’nın anlaşmalı olduğu bankaların kredi kartlarını kullanarak saat 02:00-22:00 saatleri arasında kolay bir şekilde trafik cezası ödemelerini yapabiliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesinden veya egm.gov.tr/sayfalar/trafik_sorgulari.aspx adresinden doğrudan erişim sağlayabildikleri sorgulama ekranında son derece pratik bir şekilde online trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirerek, güncel ceza durumu öğrenilebiliyor. EGM resmi web sayfasında ‘T.C. kimlik numarası’, ‘ad’, ‘soyad’ ve ‘doğum tarihi’ bilgisi girilerek kolay bir şekilde trafik cezası sorgulaması gerçekleştirilebiliyor.