ADIYAMAN (AA) - Adıyaman’da Trafik Haftası kutlamaları başladı.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası çerçevesinde Polisevinde kutlama programı düzenlendi.

Vali Mahmut Demirtaş, burada yaptığı açıklamada, son yıllarda karayolu alanında ülkede çok ciddi yatırımlar yapıldığını belirtti.

Yapılan bu duble yolların trafiği çok ciddi anlamda rahatlattığını aktaran Demirtaş, şunları kaydetti:

"Ancak, halen çok ciddi kazalar oluyor. Geçen yıl ilimizde meydana gelen trafik kazalarında 15 vatandaşımız kaza yerinde hayatın kaybetmiş, yaklaşık bin 800 vatandaşımız da yaralanmış ya da sakat kalmıştır. Geçmiş yıllara göre 15 rakamını belki küçük görebiliriz ama bizim tek bir vatandaşımızı dahi trafik kazalarından ölmesini kabul etmememiz gerekiyor.

Dolayısıyla gerek sürücülerimizin gerekse de yayaların çok dikkatli bir şekilde trafiğe çıkmaları gerekiyor. Bu tür üzücü sonuçlarla karşılaşmamak ve trafikte güvenliği sağlamak için denetimleri düzenli yapmak ve en önemlisi de vatandaşlarımızı bilinçlendirerek trafik kuralları konusunda duyarlılıklarını artırmak son derece önem arz etmektedir."

Törende ayrıca, yıl içerisinde kara yolu trafiğinde kurallara uyarak örnek sürücülük davranışından dolayı yılın sürücüsü seçilen Esentepe Minibüs Durağı şoförü Yavuz Toprak plaket ve çeyrek altınla ödüllendirildi.

İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, karayollarında can ve mal güvenliğinin sağlanması, insanların bireysel ve toplumsal duyarlılığının artırılması amacıyla tüm dünyada her yıl Mayıs ayının ilk haftası Karayolları Trafik Güvenliği günü olarak kutlandığını anımsattı.

Salmaner, trafik kazası sonucu ölümler, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre her yıl ilk sıralarda yer aldığını belirterek, "İl genelindeki kazalar incelendiğinde önemli bir bölümünü yaya ve sürücü kusurlarından kaynaklandığı görülmektedir." dedi.