Giresun Emniyetinden, bayram öncesi trafik kazalarını önlemek için “Trafikte Mola Verin, Hayata Gülümseyin” uygulamasıyla gurbetçiler durdurularak dinlenmeye ve çay içmeye davet ediliyor.
Proje kapsamında Karadeniz Sahil Yolu Keşap ilçe girişindeki kontrol noktasında durdurulan sürücülere uygulama hakkında bilgi verilerek broşür dağıtılıyor. Sürücüler ile yolcuların dinlenmelerinin sağlanması amacıyla da pasta, çay ve kahve ikram ediliyor. Sürücü ve yolcular ikramın ardından yollarına devam ediyor.
Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk de kontrol noktasına gelerek bir süre uygulamayı takip edip sürücülerle sohbet etti.
Yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla artan trafik yoğunluğunda kazasız bir şekilde ulaşmak istedikleri noktalara ulaşmalarını kolaylaştırmak amacıyla bu bayramda "Trafikte Mola Verin, Hayata Gülümseyin" projesini uyguladıklarını belirten Öztürk, “Bayram tatilinin uzun olması, gurbetçi vatandaşlarımızın bölgemize ilgisini artırdı ve yoğunluk yaşanıyor. Trafik kazalarının özellikle ulaşmak istenen yakın yerlerde meydana geldiği dikkate alındığında bu zorunlu molada 15 dakika araçlarından inmelerini ve zinde bir şekilde yola devam etmelerini amaçladık. Şu ana kadar bölgemizde ölümlü ya da ciddi trafik kazamız olmadı. Bayram ve tatil süresince vatandaşlarımızın kazasız bir şekilde bayramlarını geçirmelerini sağlamak istiyoruz” dedi.
“Bizim gurbetçilerimiz genelde İstanbul’dan geliyorlar” diyen Öztürk, “Biraz önce molada bulunan bir vatandaş dün akşam 22.00’den beri yolda olduğunu söyledi. Uzun yollardan geliyorlar. Yorgun sürücülerle karşı karşıya kalıyoruz. Ulaşacakları yerler yaklaştığı için mola vermek istemiyorlar. Ancak bizim bu uygulamamız zaman kaybı değil, onları hayata bağlayan bir uygulama” ifadelerini kullandı.
İstanbul’dan Trabzon’a yolculuk yapan Köksal Danışman adlı vatandaş ise, Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk’e uygulama için teşekkür etti.