BURSA (İHA) – Bursa’da 5 gündür devam eden demokrasi nöbetini traktörlü çiftçiler devraldı. Demokrasiye sahip çıkmak için köylerinden çıkıp traktörlerini şehre süren yüzlerce çiftçi, darbecilere adeta gözdağı verdi.
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi bir grup asker tarafından 15 Temmuz’da yapılan darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inen vatandaşlar demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. Ağa Köy, Kazıklı, Kumlukalan, Karahıdır, İsabey, Samanlı, gibi bir çok ova köyünden traktörlerine atlayıp şehir merkezine gelen çiftçiler Bursa sokaklarını adeta kuşattı.
Bursa - İzmir yolu Almira otel önünde bir araya gelen 80’e yakın traktörlü çiftçi daha sonra şehir turu attı. Altıparmak ve Heykel caddelerinden geçip Haşimişcan ve Şehreküstü meydanındaki kalabalığa karışan traktörlü çiftçiler halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Korna çalıp traktörlerin üzerinde Türk Bayrağı açan çiftçiler, "Türkiye bizim, kahrolsun Feto" sloganları attı. Çiftçilerin ellerinde idam istiyoruz yazılı dövizlerin bulunması dikkat çekti.