Başkent’te 19 Mayıs Stadı önünde toplanan çeşitli futbol kulüplerinin taraftarları, tek yürek olarak terörü lanetledi. Taraftarlar, polislere karanfil vererek taziyelerini iletti.
Başkent’te Ankaragücü öncülüğünde 19 Mayıs Stadı önünde toplanan çeşitli futbol kulüplerinin taraftarları, teröre karşı polisin yanında olduğunu göstermek ve tepkilerini dile getirmek amacıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Motosikletli Polis Timler Amirliğine yürüdü. Taraftarları burada İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünden Sorumlu Müdür Yardımcısı Uğur Çelik karşıladı. Çelik, taraftarların çok önemli bir etkinlik yaptıklarını belirterek, taraftarların devletinin, polisinin, askerinin yanında olduğunu bir kez daha haykırdıklarını ifade etti. Çelik, Beşiktaş ve Bursaspor taraftarı arasında geçen “Aramız bozuk, kanımız değil” sloganının kendilerini duygulandırdığını belirterek, “Hepsinin desteğini yanımızda hissettikçe biz de görevimize bu bilinçle daha güçlü, kuvvetli; mücadelemizi sonuna kadar devam ettirecek şekilde sürdüreceğiz. En azından sportif faaliyetlerdeki olumsuz görüntüler ortadan kalktığında bizde enerjimizi terörle mücadelede yoğunlaştıracağız. Bu konuda spor kulüplerinin bize destek olacağına eminiz” ifadelerini kullandı.
Çelik, taraftarların geldiği alanda bulunan TOMA’ların yanlış anlaşılmaması gerektiğini, bu TOMA’lara “15 Temmuz Şehitleri” ve “Beşiktaş Şehitleri” isimlerinin verildiğini göstermek için orada bulunduğunu belirtti. Ziyaretin ardından taraftarlar ve emniyet mensupları TOMA’lar önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.