WASHINGTON (AA) - ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi Devin Nunes, ABD Başkanı Donald Trump'ın "önceki Başkan Barack Obama'nın kendisini dinlettiği" yönündeki iddialarını ispatlayacak herhangi bir delile sahip olmadıklarını ifade etti.

'Obama telefonlarımı dinletti'

Obama, Trump'ın telefonlarını dinlediği yönündeki iddiaları reddetti

FBI'dan Adalet Bakanlığına 'Trump'ın Obama iddiasını reddedin' çağrısı

ABD Kongresinde basın mensuplarına konuyla ilgili açıklama yapan komite başkanı Nunes, Trump'ın dinlendiği iddiaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Nunes, "Dinlemenin olduğuna ilişkin herhangi bir delile sahip değiliz. Trump Tower'ın gerçekten dinlendiğini sanmıyorum." şeklinde konuştu.

Öte yandan Adalet Bakanı Jeff Sessions da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Trump'a "dinlendiği yönünde herhangi bir bilgi vermediğini" belirtti.

FBI Direktörü Comey komiteyi bilgilendirecek

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey'nin, aynı konuyla ilgili olarak 20 ve 28 Mart tarihlerinde Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesinde temsilcilerin sorularını yanıtlaması bekleniyor. Comey'nin ayrıca, Senato Adalet Komitesine bugün konuyla ilgili bilgi vereceği de belirtildi.

Muhabir: Hakan Çopur