Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Ankara Üniversitesi arasında standardizasyon, uygunluk, değerlendirme, elektronik belge ve arşiv yönetim sistemi ile bilişim sistemleri alanlarında işbirliği protokolü imzalandı.
TSE’de gerçekleşen protokol törenine TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Ankara Üniversitesi yetkilileri ile TSE yetkilileri katıldı. TSE ile Ankara Üniversitesi arasında standardizasyon, uygunluk, değerlendirme, elektronik belge ve arşiv yönetim sistemi ile bilişim sistemleri alanlarında yapılan işbirliği protokolü TSE Başkanı Korkmaz ile Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbiş tarafından imzalandı. İş birliği protokol imza töreninde konuşma yapan Rektör İbiş, “İş birliğinin temeli eğitim. Üniversitenin eğitimi sadece lisans öğrencileri, yüksek lisans, doktora değildir. Sürekli eğitim bağlamında toplumun değişik kesimlerinin de kendini geliştirme, yaşam boyu eğitim felsefesiyle eğitim vermek ve bu konu da elbette eğitim verilen kesimlerin topluma sunacakları hizmetlerde kaliteyi daha ön plana çıkartmaktır. TSE gibi kaliteyi ifade eden bir kurumun bizimle iş birliği yapmasından dolayı memnunuz. Bu işbirliği ile elektronik bilgi, belge yönetimi, elektronik arşiv konusunda ki hizmetin giderek yaygınlaştığını biliyoruz. Bu eğitimle birlikte buradan yetişecek insanlar özellikle kurumlarda bu düzeyin, bu bilginin daha yukarı çıkması yönünde hizmet verecekler. Bunlarda TSE’nin kontrolünde olacak” diye konuştu.
TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz ise protokol anlaşması çerçevesinde yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Son zamanlarda Avrupa’da Almanya odaklı Sanayi 4.0 diye adlandırılan dijital dünya bazlı bir teknolojiden bahsediliyor. Biz de bunu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak 4’üncü sanayi devrimi diye adlandırdık. Bu dijital dünyanın getirdikleri avantajların yanı sıra risklerinin de olduğunu biliyoruz. Bu riskleri tek başına bir kurumun çözebileceğini düşünmüyoruz. İstenilen kalitede bir hizmet üretilebilmesi için bu alanda hizmet veren kamunun bütün kurumları ile özel sektörün bütün kurumlarının entegre çalışarak bir yere ulaşabileceğini düşünüyoruz. Bu tür protokoller de bu amacı gerçekleştirmek için son derece önemli avantajlar getiriyor.”