Türk Silahlı Kuvvetleri, Hakkari Çukurca kırsalında Türkiye sınırları içinde tesis edilmiş olan Ertüş Kampı’nın en sıkı korunan bölgesi olan ve teröristlerin ’Ertüş Tepe’ dedikleri Kale Tepe’yi teröristlerden temizledi. Teröristlerin bölgenin kaybedilmesi ile yaşadıkları sıkıntılı durum telsiz kayıtlarına yansırken, ’mide hapı’ dedikleri cesaret verici hap istedikleri tespit edildi. Teröristbaşı Karayılan’ın, tepenin TSK’nın kontrolüne geçmemesi için bölgeye 200’e yakın terörist gönderdiği öğrenildi.
Hakkari Çukurca’da 3. Piyade Tümen Komutanlığının sevk ve idaresinde 1. Komando Tugayı, 2. Hudut Tugayı-Yüksekova ve JÖH birlikleri ile icra edilen Şehit Üstçavuş Mekan Şahin Operasyonu hava kuvvetleri, kara havacılık ve topçu birlikleri ile sürdürülüyor.
Çukurca kırsalında icra edilen Şehit Üstçavuş Mekan Şahin operasyonunda bölücü terör örgütü (BTÖ) mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen bir sığınakta çok sayıda silah, mühimmat, yiyecek ve giyecek malzemesi, telsiz ve bilgisayarlar; ayrıca iki hilti, bir jeneratör, bir akü, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ile muhtelif tıbbi ve yaşam malzemesi ele geçirildi.
BTÖ mensuplarınca Türkiye sınırları içinde tesis edilmiş olan sözde Ertüş Kampı’nın (Hisar Dağı arkası, Ertüş Köyü ve Uzundere bölgesini içeren alan) en sıkı korunan ve tahkim edilmiş bölgesi olan ve teröristlerin ’Ertüş Tepe’ dedikleri Kale Tepe olarak bilinen bölge bu sabah itibariyle teröristlerden tamamen temizlenirken, bölgede arama tarama faaliyetleri sürdürülüyor.
Kale Tepe’nin TSK’nın kontrolüne geçmemesi için dün 200’e yakın terörist bölgeye bizzat teröristbaşı Karayılan tarafından sevk edilirken, ağır kayıp veren örgüt üyeleri ölü ve yararlılarını da toplayarak Irak’ın kuzeyine kaçmak zorunda kaldı. Teröristlerin götürmeyi başaramadıkları terörist cesetleri arazide bulunurken, Kale Tepe’nin kontrolünün kaybedilmesi teröristler arasında mücadelenin kaybedildiği yönünde yorumlara neden oldu. Süren çatışmalar nedeniyle etkisiz hale getirilen teröristlere henüz müdahale edilemediği öğrenildi
Telsiz Görüşmeleri
Tarih: 04 .09.2016 10:31
“A: Nasılsın
B: İyi değiliz. Ertüş düştü, bittik yani.
A: Yok yok bakacağız çaresine?
B: Arkadaş zaten burada sıkıştık kaldık, ilaçlarımız kalmadı.
A: Arkadaş yazıktır yazık, nasıl konuşuyorsun. Sen elindekilerle idare et.
B: Elde bir şey kalmadı, yiyecek de yok, dayanacak hal de yok. Çok kaybımız var. Bir sürü yer düştü. Kontrolümüz tamamen kayboldu. Burayı ne zaman bırakalım? Burada öleceğiz, kesin yani.
A: Burayı bıraksak da bir zamanı var tamam mı? Dayanın. Bulunduğunuz yerden çıkmayın, çıkarsanız düşersiniz, yazıktır arkadaşlara.
B: Tamam da arkadaş.
A: Uzatma. Onlara taciz yapmayın, sessiz kalın. Arkadan gelecek çok adam da kalmadı ama bakacağız bakacağız.
B: Tamam bir an evvel karar verin çekilelim. Önemli haa! Unutmayın
A: Tamam sen onlara söyle bu Serhabunlar (???) mide hapı yapıyorlar onlara getirecek. Biraz mide hapı da sana yetiştirsinler. İç iyi gelir.
B: Tamam
A: Bir şey diyor musun?
B: Yok dedim diyeceğimi.
A: Selam söyle arkadaşlara.”
Telsiz konuşmalarında teröristlerin bahsettiği mide hapının cesaret verici tipte bir hap olma ihtimali üzerinde duruluyor.