Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından “Fırat Kalkanı Harekâtı” kapsamında Suriye’nin Kunduriyah bölgesinde teröristlere ait 9 hedefin vurulduğu ve bölgenin Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) kontrolüne geçtiği bildirildi.
TSK’dan yapılan açıklamada, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin oluşturduğu tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve Koalisyon Güçleri’ne destek vermek maksadıyla 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan “Fırat Kalkanı Harekâtı”nın ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürüldüğü belirtildi. Açıklamada harekâtın 10’uncu gününde Suriye’nin Kunduriyah bölgesinde teröristlere ait 9 hedefin Fırtına obüsleriyle 67 atış yapılarak vurulduğu, harekatın başladığı günden bugüne kadar toplam 271 hedefe bin 195 atış yapıldığı kaydedildi.
Açıklamada, “2 Eylül 2016 tarihinde saat 11.52’de Kunduriyah, saat 11.57 ve 12.00’de Arap İzzah bölgelerinde DEAŞ mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit ve teyit edilen 3 bina Hava Kuvvetlerimize ait savaş uçakları tarafından vurularak imha edilmiştir. 24 Ağustos 2016 Fırat Kalkanı Harekatı’nın başladığı günden bugüne kadar toplam 41 hedefe 51 yakın hava desteği sağlanmıştır. Ayrıca bugün Koalisyon Güçleri desteğindeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda Kunduriyah yerleşim yeri terörist unsurlardan temizlenmiştir. Koalisyon Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklarca Tilalayn bölgesinde DEAŞ teröristlerine ait atış hazırlığında olan iki silah mevzii yapılan hava taarruzuyla imha edilmiştir. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir” denildi.