TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, askeri darbe girişiminin milletimizin hür iradesine saygısızlık olduğunu ve bu darbe girişimini en sert şekilde kınadıklarını belirterek demokrasiye her zaman sahip çıkılmasının vatandaşlık görevi olduğunu söyledi.
15 Temmuz gecesi girişilen darbe girişimine ilişkin yazılı bir açıklama yapan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Ülke ve millet olarak demokrasi ve özgürlükten vazgeçmemiz mümkün değildir. Milletimiz her zaman milli iradeye sahip çıkmaya devam etmeli ve hür iradesinin başkaları tarafından silah zoruyla da olsa kullanılmasına izin vermemelidir. Bu darbe girişimini tanımıyoruz. Bu ülkemizin ve milletimizin birliğine yapılmış bir darbe girişimidir” dedi.
Bugün birlik olma, demokrasimize ve hürriyetimize sahip çıkma günü olduğunun da kaydeden Fevzi Apaydın, “Milet olarak tedbiri elden bırakmamalıyız. Milletimiz iradesine dün nasıl sahip çıktıysa bundan sonra da aynı kararlılıkla demokrasi ve hür iradesine sahip çıkmaya devam edip bu vatan hainlerine meydanı bırakmamalıyız. Milletimize bundan sonra daha büyük görevler düşmektedir.Bu girişim terörle farksızdır. Bu girişimi Türk Şoför esnafı olarak asla kabul etmiyoruz. Bu halkın iradesine yapılmış bir saygısızlıktır.Halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete karşı girişilen bu kanunsuz darbe girişiminin karşısında ve halkın hür iradesiyle seçtiği mevcut hükümetimizin yanındayız. Demokrasi ve Cumhuriyet aşığı bir millet olarak bu tavrımız nettir. Suçluların en kısa zamanda yüce adalet önüne çıkarılarak gerekeli cezaya çarptırılmaları artık kaçınılmazdır. Darbeler dönemi artık tarihe gömülmüştür” ifadesini kullandı.