KAYSERİ (AA) - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 47'ncisi düzenlenen "Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması"nın Kayseri bölge finali başladı.

Yarışma kapsamında Kayseri, Kırşehir, Sivas, Yozgat, Nevşehir, Niğde'deki ortaöğretim öğrencilerinin hazırladığı 100 proje, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Süleyman Demirel Spor Salonu'nda sergilendi.

Serginin açılışında konuşan Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, gelişmiş ülkelerin biriktirdiğini kağıda, sanata ve projeye döktüğüne dikkati çekti. Türkiye'nin bu konuda geri kalmışlığını son yıllardaki atılımlarla kapatmaya çalıştığını ve büyük bir başarı elde edildiğini belirten Avcı, "Artık proje yapan çocuklarımız, gençlerimiz, üniversitelerimiz var. Bu konuda yarışmalar düzenleniyor, çok iyi sonuçlar alıyoruz." dedi.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Güven de bir işe başlamanın, o işi bitirmek ve başarmak anlamına geldiğini söyledi.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilerin kendilerini kazanmış gibi görebileceğini ifade eden Güven, "Önemli olan sizin bilim kültürünü edinmiş olmanız. Umarım bunu sonraki yıllarda da devam ettirirsiniz. İçinizde bu araştırma aşkı, şevki oldukça aranızdan çok sayıda bilim adamı, mucit veya çok yetenekli kişiler çıkacaktır. Bu kademelerde sizler yer alacaksınız. Ülkenin geleceği sizlersiniz." diye konuştu.

TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sebahattin Ünalan da bölge finaline başvuran 817 projeden 100'ünün sergilenmeye layık görüldüğünü aktardı.

Jürinin değerlendirmesinde en yüksek puanı alan 16 projenin Ankara'daki Türkiye finalinde yarışacağını dile getiren Ünalan, dereceye giren öğrencilerin YGS sınavında ek puan alacağını da kaydetti.