HATAY (AA) - Tüketici ve satıcı arasındaki uyuşmazlıkları çözümlemek ve tüketici mahkemelerinde delil ileri sürebilecek kararı almak üzere kaymakamlıklarda kurulan Tüketici Hakem Heyetleri, vatandaşların talepleri için yoğun çaba sarf ediyor.

 Son yıllarda banka kredi borçlarında kesilen dosya masraflarının da bu kapsama alınmasının ardından kaymakamlıklar talepleri karşılayabilmek için gayret gösteriyor.

 Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada ilçede bulunan Tüketici Hakem Heyeti'ne yıl içinde 6 bin 950 dosya müracaatı yapıldığını bildirdi.

Soytürk, yoğun gayret ve özveriyle çalışan personellerinin geçen yıldan bu yıla aktarılan 5 bin 400 dosyayı da inceleyerek 8 bin 950 dosyayı karara bağladığını belirtti.

Tüketici Hakem Heyetleri'nde halen 3 bin 400 dosyanın incelemesinin ve yazışmasının devam ettiğini ifade eden Soytürk, en çok başvuruların tüketici kredileri dosya masrafları, cep telefonu, çeşitli elektronik eşyalar ve konfeksiyon ürünleriyle ilgili geldiğini sözlerine ekledi.