Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, Diyarbakır’da Emniyet Müdürlüğü ek binasına bomba yüklü araçla yapılan saldırının birkaç vekilin yakalanmasından dolayı yapıldığını belirterek, "Maalesef şu birkaç sandalye için onlarca Kürt’ün canına kıyıldı, yüzlerce Kürt kardeşimiz yaralandı" dedi.
Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, beraberindeki partililer ile birlikte, Bağlar ilçesinde bomba yüklü araçla terör saldırısı düzenlenen Emniyet Müdürlüğü ek binası çevresinde incelemelerde bulundu. Turgut, vatandaşlar ve esnafla görüşüp, sorunlarını dinledikten sonra, 2’si polis, 11 kişinin şehit olduğu, 100’ün üzerinde kişinin yaralandığı ve çok sayıda ev ve aracın zarar gördüğü patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.
Saldırının birkaç vekilin yakalanmasından kaynaklı olduğunu söyleyen Turgut, “Burada bir kez daha deklare ediyoruz, masum bir Kürt vatandaşın kanı, canı 550 sandalyeden daha mühimdir. Maalesef şu birkaç sandalye için onlarca Kürt’ün canına kıyıldı, yüzlerce Kürt kardeşimiz yaralandı. Şu an gördüğünüz üzere binlerce vatandaş mağdur edilmiştir. Kışın başlangıcında merdiven diplerinde ya da bina enkaz önlerinde gecesini geçiren vatandaşlarımız var. Bir daha böylesi ciğer yakan olayların gerçekleşmemesi, bombalamaların yapılmaması için tüm muhatapları aklıselim olmaya davet ediyoruz. Halkımızın da artık bu tür insanların gerçek yüzünü görmesinin zaman gelmiştir. Zira bunları gayesi bu halkın huzuru değildir. Bu halkın var olan insani hakları değildir. Kendi örgütsel çıkarları için hareket ediyorlar” dedi.