Manisa’nın Turgutlu ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış adeta kenti felç etti. Yaklaşık 1 saat yağan yağmur nedeniyle bazı işyeri ve evleri su bastı, İzmir-Ankara Karayolunda ulaşım aksadı, Fatih Sanayi Sitesinde alt yapı çöktü ve uzun araç konvoyları oluştu. Yağmur nedeniyle polis ekipleri trafiğin aksamaması nedeniyle yoğun bir çaba sarf ederken, belediye ekipleri de gelen su baskın ihbarlarını değerlendirdi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Cumartesi Kapalı Pazaryeri adeta göle döndü. 1 Nisan’da resmi açılışı yapılan ve geçtiğimiz Cumartesi günü halka açılan pazaryeri bugün yağan yağmurla sular altında kaldı. Pazarcı tezgahları ve teşhir dolapları göle dönen alanda sular altında kalarak büyük maddi kaybın yaşanmasına neden oldu. Pazaryeri dışında aynı bölgede yer alan Turgutlu adliyeside su taşkınlarından nasibini aldı ve adliyenin arşiv olarak kullanılan bodrum katı yağmur sularına teslim oldu.
Sağanak yağmur nedeniyle oluşan su baskınlarından en çok etkilen Fatih Sanayi Sitesi ve İzmir-Ankara karayolu oldu. Su baskınından etkilenmemek için esnaf yoğun bir çaba gösterirken, bu çaba zaman zaman yetersiz kaldı. Sanayi sitesinde ve ilçenin bazı bölgelerinde sokaklar adeta göle döndü. Yağmur nedeniyle bir çok araç yolda mahsur kalırken bu araçlar vatandaşların yardımları ile yoldan kaldırıldı.
Bu duruma tepki gösteren esnaf, “Her sağanak yağışta işyerlerimize su basıyor. Buna biran önce önlem alınmalı. Bu manzaralar artık bizi bıktırdı. Büyükşehir ve Turgutlu Belediyesi bu sesimize kulak versin” şeklinde konuştular.