Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya’da düzenlenen ATV turlarına yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor.
Doğa harikası peribacaları ve eşsiz güzellikteki vadilerle süslü Kapadokya bölgesinde, yerli ve yabancı turistlerin bölgeyi gezmeleri için turizm işletmeleri tarafından farklı tur alternatifleri sunuluyor. Uzun yıllardır bölgede gerçekleştirilen yürüyüş, bisiklet, at, jeep ve balon turlarının yanı sıra son yıllarda ATV motorları ile gerçekleştirilen turlara yerli ve yabancı turistlerin ilgisi her geçen yıl artıyor. Bölgenin en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Göreme beldesinde düzenlenen turlarda, turistler ATV’lerle guruplar halinde ve rehber eşliğinde Kapadokya’nın keşfedilmemiş doğal ve tarihi zenginliklerini barındıran vadilerini ve peribacalarını geziyor. Bu sayede turistler otomobille giremeyecekleri yerleri, ATV’ler ile düzenlenen turlarla görme imkanı buluyor.
Göreme’de düzenlenen ATV turuna katılan Gamze Pehlivan kendisinin İstanbul’dan geldiğini ve Kapadokya’da düzenlenen ATV turuna katıldığını söyledi. Pehlivan, “Kapadokya’da ATV turuna katılmak çok güzel bir duygu ve heyecan verici. Gerçekten vadilerin oluşumu çok mükemmel. Burada insanların yürüyüp de göremeyeceği çok güzel yerler var o yüzden burada ATV turuna binmeyi herkese tavsiye ederim” dedi. Bölgede ATV turuna katılan İrem Ertaş isimli bayan ise, “ İlk defa ATV’ye biniyorum. Gerçekten çok güzel bir duygu. Çok heyecanlı ve güzel yerler görüyorsunuz. Kesinlikle herkese ATV turu ile Kapadokya bölgesini gezmeyi tavsiye ederim” diye konuştu. Yine Göreme’de ATV turuna katılan Kübra Atıcı ise ATV turuna ilk kez katıldığını ve güzel keşifler yaptıklarını yenisini de en kısa zamanda yapmayı planladıklarını ifade etti.
Cappadocia Adventure işletmecisi Ertuğrul Demirhan ise ATV turlarına ilginin bugüne kadar güzel olduğunu ancak 2016 turizminin kötü gitmesi nedeniyle işlerin kötü olduğunu ancak hafta sonları yerli turistlerin ATV turlarına rağbet gösterdiğini kaydetti. Demirhan, "İnsanlar at veya yürüyerek gidemedikleri yerlere ATV ile çok kısa sürede ulaşabiliyorlar. Peribacalarının avantajı bize çok yüksek. ATV’ler sayesinde onları da görebilme imkanı sağlıyorlar. Gelen turist zaten kültür turizmi olduğu için ATV büyük etki yaratıyor. Nevşehir Valiliği tarafından izin verdiği üç vadiye gidiyoruz. Kılıçlar vadisi, Güllüdere ve Çavuşin vadilerine ATV turu düzenliyoruz. Buralar zaten ATV’ler ile gidilebilecek en güzel yerler. Bir saat içerisinde de gittiğimiz için ve at turizmi ile gidilmesi zor olan yerleri turistler kolaylıkla gezebiliyorlar. Fiyatlar sezona göre değişiyor. Yinede çok pahalı değil. Bölgede ATV bir saatlik ATV turu yapmak 50 lira, iki saatlik turlar 70 lira süre uzadığı için de fiyatlar düşüyor” şeklinde konuştu.