Türk Böbrek Vakfı (TBV) tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “TBV Medya Ödülleri’ sahiplerini buldu. Ödül töreninde İhlas Medya Grubu iki ayrı dalda ödüle layık görüldü.
Türk Böbrek Vakfı’nın çalışma alanları içinde yer alan konular da dahil olmak üzere tüm sağlık alanında toplumun bilinçlendirilmesi, farkındalığın arttırılması, kamu ve özel sağlık kuruluşlarınca bu alanda verilen hizmetlerin geliştirilmesine katkı sağlamak üzere düzenlenen ‘Türk Böbrek Vakfı 3. Medya Ödülleri’, Zorlu Performans Sanatları Merkezi Stüdyo Salonu’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. İpek Tanrıyar’ın sunuculuğunu yaptığı törene, ünlü manken Şenay Akay, oyuncu ve sunucu Ceyhun Yılmaz, TBV yönetimi ve jüri üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı.
Türk Böbrek Vakfı 3. Medya Ödülleri kapsamında yazılı basın, görsel basın ve internet medyası olmak üzere toplam üç ana kategori ile haber-araştırma, röportaj, yazı dizisi-konu ve vaka-inceleme alt kategorilerinde haberler değerlendirildi. Türk Böbrek Vakfı Yönetim Kurulu tarafından toplumda sağlık bilincinin gelişmesine yönelik yaptıkları haberlerle katkı sağlayan İhlas Haber Ajansı ve Yazılı Basın Röportaj dalında “Cüzzam Değil Korku Bulaşıyor” röportajıyla Türkiye Gazetesi’nden Ziyneti Kocabıyık ödüle layık görüldü. İhlas Haber Ajansı’nı temsilen ödülü İhlas Haber Ajansı İstanbul Muhabiri Mehmet Başa alırken, Türkiye Gazetesi’nin ödülünü ise Ziyneti Kocabıyık aldı.