Türk Büro-Sen Çankırı Şube Başkanı Metin Memiş, Çankırı Adliye Sarayı önünde yaptığı basın açıklamasında 31 Mart 2015 tarihinde terör örgütü mensuplarınca rehin alınarak şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına, adalet camiasına ve Türk milletine başsağlığı diledi.

Memiş, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendika yetkililerin ile adliye çalışanlarının da hazır bulunduğu basın açıklamasında Türk milleti Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda yaşanan terör eylemine kilitlenmiştir. Tunceli Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı iken suikasta kurban giden merhum şehidimiz Murat Uzun’dan sonra yeni bir acı yüreklere kor gibi düşmüştür. Terör soğuk ve kanlı yüzünü bir kez daha göstermiştir” ifadelerini kullandı.

Memiş, “Bu olay adliyelerde çalışan kamu görevlileri güvenliklerinden endişe ederek görevlerini yerine getirmeye çalıştıklarının ispatıdır. Adliyelerdeki güvenlik zafiyetinin çözüme kavuşturulamadığı gibi, yaşanan krizinde hükümet yetkilileri tarafından yönetilemediği ayan beyan ortadadır. Ülkemizde adaletin ve hukukun sağlanabilmesi için daha kaç savcımız, kaç kamu görevlimiz şehit edilmelidir? Yaşanan olay sadece bir savcının öldürülmesi değil, hukukun katledilmesidir. Tarihimize bir kara leke olarak düşmüştür. Siyasi iktidarın terör örgütüne verdiği tavizler neticesinde, bu terör saldırısı yaşanmıştır. Üzüntümüz çok büyüktür.” diye konuştu.

“Hukukun sorgulandığı, adaletin yargılandığı, savcı ve hakimlerin tartışıldığı bugünkü ülke tablosunda, terör eyleminin adliyeye kadar sıçraması ayrıca üzerinde durulması gereken bir durumdur” diyen Memiş, “Hakim, savcıların can güvenliğiyle ilgili tereddütlerin uyandığı Türkiye’de, milyonlarca insanımızın emniyeti nasıl sağlanacaktır?” diye sordu.

Memiş basın açıklamasından sonra Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya’ya taziye ziyaretinden bulundu.