Türkiye’nin ilk ve tek sivil sportif havacılık organizasyonu olan Türk Hava Kurumu, üyelerine Pazar günü yapılacak olan ’Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katılma çağrısı yaptı.
Türkiye genelinde 400 bine yakın üyesi ve gönüllüsü bulunan Türk Hava Kurumu, mesaj ve ilan yoluyla üyelerine Pazar günü yapılacak olan ’Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katılma çağrısı yaptı. “Milletimizin kayıtsız şartsız mukavemeti ile tarihimizde eşine rastlanmamış büyük bir badireyi atlattık. Allah bir daha yaşatmasın” başlığıyla Genel Başkan Kürşat Atılgan imzasıyla yayınlanan çağrıda, 15 Temmuz darbe kalkışması sert bir dille eleştirildi. Çağrı metninin devamında şunlar kaydedildi:
“Ne büyük şeref ki, asırlardır mazlumu himaye eden bu necip millet, zalimlerin çirkin emellerine aşılmaz set olmayı bugün de sürdürüyor. Son bir hamleyle ordularımızı dağıtmaya, kurumlarımızı ortadan kaldırmaya ve en mühimi mazlumu himayesiz bırakmaya kastetmiş bu alçak plan karşısında milletimiz yediden yetmişe kenetlenmiş, hainlere, maşalara ve arkasında gizlenen malum alçaklara dünyayı dar etmiştir. 79 milyonun asırlarca akıldan çıkmayacak bu şanlı kahramanlığının mensupları, 7 Ağustos Pazar günü İstanbul Yenikapı’da dosta düşmana sarsılmaz tarihi bir birlik fotoğrafı verecekler. Al-i İmran Suresi 103’üncü ayetinin tecellisi olan bu şenliğe Türk Hava Kurumu tüm imkânlarıyla iştirak edecek ve milletimizin tek bir sese dönüşen kalp atışları yanında yerini alacaktır.”
Atatürk ve Türk bayrağının ön plana çıkarıldığı ilanın gazeteler dışında sosyal medya sitesi Facebook’ta da yayınlandığı ve bu yolla yaklaşık 2 milyon kişiye ulaştırılacağı öğrenildi.