Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Can, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden bu yana adeta seferberlik halinde olduklarını kaydederek, “Ülkemizde 15 Temmuz’da elim bir olay gerçekleşti. Biz afetleri doğal afet ve beşeri afetler olarak ikiye ayrılıyor. Biz 15 Temmuz’u beşeri afet olarak değerlendiriyoruz. Ancak bu afette sınıfta kalmadık” dedi.
Can, Afyonkarahisar’daki şubelerin sorunlarını dinlemek ve şubelerin yöneticileri ile istişarede bulunmak için kente geldi. Hüseyin Can, termal bir otelde gazetecilere verdiği demeçte, 15 Temmuz darbe girişimi beşeri bir darbe olarak nitelendirildiğini belirtti. Hüseyin Can, "148 yıldan beri ayaktayız. Kuruluşumuzun 148’inci yılındayız. Ülkemizde 15 Temmuz’da elim bir olay gerçekleşti. Biz afetleri doğal afet ve beşeri afetler olarak ikiye ayrılıyor. Biz 15 Temmuz’u beşeri afet olarak değerlendiriyoruz. Bu tür olaylarda ödevlerimiz var. Sınıfta kalmamamız lazım. Ülkemizde bir afet cereyan ettiğinde Kızılay’ın sınıfta kalıp kalmadığı konuşulurdu. Artık sınıfta kalmıyoruz" dedi.
15 Temmuz Darbe Girişimi’nden bu yana adeta seferberlik halinde olduklarını ifade eden Hüseyin Can açıklamalarına şöyle devam etti:
“Genel Başkanımız ilk gün deklarasyon yayınladı. Cumhurbaşkanımız, aynı zamanda Kızılay Onursal Başkanı’dır. Yıllardır böyle olmuştur. Halkın derdiyle dertlendik. Kaynaştık. Afyon Şubemiz, 15 Temmuz’dan bu yana 105 bine yakın maden suyu dağıttı. Bu güzel bir olay. Hiçbir şeye gücümüz yetmiyorsa, halkımızla ağlamak gerekiyorsa ağlarız. Biz Kızılay olarak 15 Temmuz’da şehit verdik. Genelkurmay Başkanlığı önünde Serhat Önder arkadaşımızı kaybettik, şehit verdik. Serhat Önder, Küçükesat Şubemizin başkanıydı."