Türk Polis Teşkilatı’nın 171. yıl kuruluş etkinlikleri kapsamında Taksim Meydanı’nda tören düzenlendi.
Türk Polis Teşkilatı’nın 171. yıl kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Taksim Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, polis okulları müdürleri, ilçe emniyet müdürleri, emekli emniyet müdürleri ve polisler katıldı. Sırasıyla İl Emniyet Müdürlüğü, Polis Okulları ve Emekli Emniyet Müdürleri Derneği tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. İl Emniyet Müdürü Çalışkan, günün anlam ve önemine binaen şeref defterimi imzaladı.
“POLİSİMİZ DEMOKRATİK DEVLET YAPIMIZI KORUMAYA DEVAM EDECEKTİR”
Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, “Milletimizin gözbebeği olan polisimiz çağın gereğine uygun donanımla, altyapısına ve geçmişine dayanan zengin tecrübesi ve tükenmez çalışma azmiyle ülkemizin güvenliği ve esenliği için var gücüyle çalışmaktadır. Polisimiz cumhuriyetimizi, laik ve demokratik devlet yapımızı koruma ve kollama yönündeki kararlığından asla vazgeçmeyecektir. İlkelerinin ışığında halkımıza kaliteli hizmet sunma yarışına hiç durmadan devam edeceğimizi teşkilatım adına bir kez daha ifade ederek, aziz hatıran önünde bir kez daha eğiliyoruz. Emniyet teşkilatına hizmeti geçmiş bütün mensuplarımızı şükran, minnet ve saygıyla anıyorum. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum, rahat uyu Atam ruhun şad olsun” dedi.
Çalışkan’ın konuşmasının ardından 100 motosiklet ve 27 ekip otomobilinin Emniyet Müdürlüğü’ne katılım töreni kurdele kesilerek gerçekleştirildi. Daha sonra motorize polis ekipleri Taksim Meydanı’ndan İstiklal Caddesi’ne girerek gösteri yaptı.