İSTANBUL (AA) - Türk Telekom, Girişimleri Hızlandırma Programı PİLOTT ile girişimcilere destek olmaya devam ediyor. İlk iki döneminde Türkiye’ye önemli girişimler kazandıran PİLOTT'un üçüncü dönemi için başvuru alınmasına başlandı. 

Türk Telekom açıklamasına göre, şirketin girişimleri desteklemek, girişimcilik ekosistemini büyütmek ve yenilikçi fikirleri Türkiye’ye katma değer sağlayacak işlere dönüştürmek amacıyla hayata geçirdiği PİLOTT programı, dünden itibaren açılan üçüncü başvuru çağrısıyla devam ediyor.

Türkiye’de özel sektör bünyesinde hayata geçirilen ilk girişim hızlandırma programı olan PİLOTT, seçilen ekiplere çekirdek sermayesi, mentorluk, eğitim ve ofis alanı gibi birçok imkan sunuyor.

PİLOTT programı kapsamında ekipler, Türkiye’nin önde gelen yatırımcı ve girişimcileriyle Türk Telekom yöneticilerinden mentorluk alıp, PİLOTT ekibiyle birlikte çalışarak ürünlerini geliştirme ve Türk Telekom’un iş ortağı olma fırsatını elde ediyor. PİLOTT girişimleri aynı zamanda dünyanın başarılı hızlandırma programı Y-Combinator ve Telefonica’nın hızlandırma programı Wayra iş birliğiyle dünyaya açılma şansını yakalıyor.

Açıklamaya göre, şimdiye kadar başarıyla tamamlanan 2 PİLOTT dönemi sonunda 700’den fazla başvuru arasından 21 yenilikçi girişim seçildi. Seçilen bu ekiplere toplamda 500 bin TL yatırım yapılırken, 21 ekipten 7’si yatırım aldı.

Bu projeler arasından biri, TT Grubu tarafından satın alınıp ürünleştirilirken, 6 girişim Türk Telekom’un iş ortağı oldu. Ayrıca, 11 girişim Türk Telekom Grubu ile iş birliği sürecine devam ederken, 6 girişim Silikon Vadisi’ne götürüldü ve Silikon Vadisi’nin önemli oyuncularıyla 18 günde 54 toplantı yapıldı.

 

- PİLOTT’ta üçüncü dönem başlıyor

 

Açıklamada verilen bilgilere göre, geçen kasım ayında ODTÜ Kristal Ağaç Ödülleri’nde "Yılın Girişimci Destekçi Kurumu" seçilen PİLOTT, üçüncü dönem başvurularını "www.pilott.com.tr" adresinden almaya başladı.

Başvurular 9 Şubat - 29 Mart tarihleri arasında kabul edilecek. Yapılacak değerlendirme sonucunda PİLOTT’a katılmaya hak kazanan girişimler, 12 hafta sürecek programın sonunda ortaya çıkaracakları temel niteliklere sahip ürünü Türk Telekom genel müdür yardımcılarından oluşan jüriye sunacak. Eylül ayında düzenlenecek PİLOTT Girişimcilik Zirvesi’nde açıklanacak değerlendirme sonuçlarına göre, en başarılı üç girişim 10, 20 ve 60 bin TL’lik girişim sermayesine ve Silikon Vadisi seyahatine katılmaya hak kazanacak.

PİLOTT’a 1,5 yaşından genç şirketler tüzel başvuruda bulunabilirken henüz şirketleşmemiş, 18-40 yaş arasındaki üniversite öğrencisi veya mezunu olan girişimciler de ekip olarak başvuru yapabilecek.