Hollanda'nın güneyindeki Gilze en Rijen Belediyesi Başkanı Jan Boelhouwer, Türk toplumunu rencide eden açıklamaları sebebiyle özür diledi.

Gilze Rijen Hıristiyan Demokratlar Belediye Meclis Üyesi Erol Bahtimur, Belediye Başkanı Jan Boelhouwer'in Türkleri kriminal ve yasadışı işler ile uğraştıklarına dair demeci sebebiyle özür dilediğini aktardı. Belediye başkanının, Türk toplumun temsilcileri ile bir araya geldiğini ifade eden Bahtimur, "Toplum arasında olan birkaç kişinin yaptığı bazı suçları tüm Türk halkına mal edilmesinin doğru olmadığını söyledi. Pazartesi günü de Türk halkımız ile bir araya gelerek onlara özür beyanını tekrarlayacak." dedi.

CAMİDE ÖZÜR DİLEYECEK

Gilze Rijen Türk Cemiyeti Başkanı Bektaş Tosun, Gilze Rijen Belediye Başkanı Jan Boelhouwer'in talihsiz açıklamasının Türk toplumunu gerdiğini söyledi. Tosun "Pazartesi günü Gilze Rijen İmam-ı Azam Camii'ne gelerek basın huzurunda Türk halkımızdan özür dileyecek." açıklamasını yaptı.

Gilze Rijen Belediye Başkanı Jan Boelhouwer De Volkskrant gazetesine verdiği röportajda, Türklerin yasadışı işlerle uğraştıklarını, İşçi Partisi’nde (PvdA) Türk kökenli bir belediye meclisi adayının liste başında yer alması için partiye üye olduklarını ve Türk toplumunda herkesin yasa dışı işleri ve bunlarla uğraşanları bildikleri halde bundan bahsetmediklerini iddia etmişti.