Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları, 31 Temmuz’da Malatya’da gösteri uçuşu yapacak.
Dünyada sesten hızlı ve sekiz supersonik uçakla gösteri yapan tek akrobasi timi olan ve yaptığı gösterilerle 23 farklı ülkede 10 milyondan fazla seyirciye ulaşan Türk Yıldızları, Malatya Valiliğinin talebi ve Hava Kuvvetleri Komutanlığının emri ile 31 Temmuz’da Malatya’da gösteri uçuşu yapacak.
Yapılacak gösteri öncesi Malatya Valiliğinde Vali Yardımcısı Miktat Alan başkanlığında, Türk Yıldızları Filo Komutanı Hava Pilot Kurmay Yarbay Şenol Çetin ve Türk Yıldızları kadrosunda bulunan Hava Pilot Yüzbaşı Ali Onur Adalı’nın katılımıyla istişare toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Miktat Alan Türk Yıldızları tarafından Türk Hava Kuvvetlerini tanıtmak ve Türk Halkının Hava Kuvvetlerine olan güven duygusunu pekiştirmek amacıyla gösteri yapılacağını belirterek bütün Malatyalıları gösteriyi izlemeye davet etti.
Türk Yıldızları Filo Komutanı Hava Pilot Kurmay Yarbay Şenol Çetin ise, bu yıl yapılacak bütün gösteri uçuşlarını şehitlere armağan ettiklerini dile getirerek, “’Jet sesi özgürlüğün sesidir’ diye Hava Kuvvetlerinin bir sloganı vardır. Bu özgürlüğü sağlamak için birçok arkadaşımız şehit oldu. Özellikle son bir yılda birçok asker ve polisimiz özgür gökyüzünde, özgür uçuşlar yapılsın diye hayatlarını feda ettiler. İşte bu nedenle bizler de bu yıl içerisinde yapacağımız bütün gösterileri aziz şehitlerimize armağan etmek istiyoruz. Bizim Malatyalılardan en büyük isteğimiz bu anlamlı gösteriye maksimum katılım göstermeleri” diye konuştu.
Türk Yıldızları kadrosunda bulunan Hava Pilot Yüzbaşı Ali Onur Adalı da Malatya’da gösteri yapacaklarından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, gösterinin etkin bir şekilde yürütülmesi için brifing verdi.
Adalı konuşmasında, gösteriyi Mişmiş Park fuar alanında yapmayı planladıklarını ancak kesin kararın bugün akşam verileceğini söyledi.