Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Türkiye’nin havacılık temalı ilk parkı olan Türk Yıldızları Parkının açılışı, Türk Hava Kuvvetlerine bağlı akrobasi timi Türk Yıldızlarının nefes kesen gösterisiyle yapıldı.
Konya Büyükşehir Belediyesinin Ankara yolunda toplam 321 bin metrekarelik bir alanda yaptığı Türk Yıldızları Parkının açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Konya Valisi Muammer Erol, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver, Konya 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekilleri Hüsniye Erdoğan, Ahmet Sorgun, Ömer Ünal, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye’nin en büyük havacılık temalı parkının Konya ve ülke için hayırlı olmasını temenni etti.
Türk Yıldızlarının, Türk ordusunun, Hava kuvvetlerinin göz bebeği bir havacılık timi olduğunu dile getiren Akyürek, şunları söyledi: “Türk Yıldızları, Konya’nın önemli değerlerinden, en önemli markalarından. Türk Yıldızları ülkemizi, şanlı bayrağımızı, dünyanın dört bir tarafında şerefle, başarıyla, gururla temsil ediyor. Bu parkı Türk Yıldızlarına ithaf etmekten gurur duyuyoruz. Hayırlı olsun.”
Konya’nın 2016 yılı İslam dünyası turizm başkenti olduğunu hatırlatarak, Turizm Haftasının parkın açılış töreniyle birlikte gerçekleştirildiğini kaydeden Akyürek, sözlerine şöyle devam etti:
“Konya’nın her alanda güçlenmesi, dünya şehirleri içindeki yerini daha da farklı bir noktaya taşımak için canla başla hizmet veriyoruz. Tüm belediyelerimiz ve kurumlarımızla Konya’yı bir dünya şehri yapmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu gayretimize, çabalarımıza katkı yapan Konya milletvekillerimize ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na da şükranlarımı arz ediyorum. Yine her zaman Konya projelerini destekleyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Türk Yıldızları Parkı Konya’nın bir eseri. Bu eserimizi ülkemizin bağımsızlığı için can veren tüm şehitlerimize armağan ediyoruz.”
Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Hava Korgeneral Mehmet Şanver de, Türk Yıldızları Parkı ile Türk milletinin Peygamber ocağı ordusuna geçmişte olduğu gibi bugün de nasıl sahip çıktığını dünyaya bir kez daha gösterdiğini dile getirerek “Siz varsanız, milletimiz var ise biz askerler varız. Siz ne kadar güçlü iseniz biz o kadar güçlüyüz. Türk Hava Kuvvetlerinin gözbebeği Türk Yıldızları ekibinin ismini ilelebet yaşatacak bu mutlu günümüze vesile olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Konya halkına şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Konya Valisi Muammer Erol da, Türk Yıldızları Parkının yapımına emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve ekibine Konyalılar adına teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Türk Yıldızları Parkının açılışı, Türk Yıldızları Timi’nin gösterisi eşliğinde Konya Valisi Muammer Erol, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Hava Korgeneral Mehmet Şanver, Garnizon Komutanı ve Konya 3. Ana Jet Üs komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar, AK Parti Konya Milletvekilleri Ahmet Sorgun, Hüsniye Erdoğan, Ömer Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan ve protokol tarafından yapıldı.
TÜRK YILDIZLARI NEFES KESTİ
Türk Hava Kuvvetlerine bağlı akrobasi timi Türk Yıldızlarının açılışta yaptığı görkemli gösterisi nefes kesti. Konya 3. Ana Jet Üssünde görev yapan Türk Yıldızlarına bağlı 7 uçak, Türk Yıldızları Parkı ve çevresinde toplanan vatandaşlara unutamayacakları bir gösteri sundu. Solo ve takım olarak sergilenen hareketler büyük alkış aldı. Türk Yıldızları Timindeki pilotlar gösteri sonrası vatandaşlarla buluştu. Pilotlara protokol tarafından günün anısına hediye verildi. Program öğrencilerin halk oyunları gösterileriyle sona erdi.
TÜRK YILDIZLARI PARKI
Türk Yıldızları Parkında, 50 metre kanat genişliğinde, 54 metre boyunda Airbus A300 tipi uçak, 12 bin metrekarelik göletin içinde restoran olarak hizmet verecek. Park içindeki elips havuzlarda, Türk Yıldızları tarafından daha önce kullanılan 2 adet F-5 jet gösteri uçağı sergileniyor. Parkta ayrıca, açık havacılık müzesi, temalı giriş tagları, Vecihi Hürkuş ve Nuri Demirağ anıtları, amfi tiyatro, sergi, yürüyüş ve spor alanları, çocuk oyun alanları, tırmanma duvarı, macera parkurları, çeşmeler, kamelyalar, ateşli piknik alanları ve otopark bulunuyor.