Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ile Türk Dil Kurumu (TDK) öncülüğünde başlatılan 2017 Türk Dili Yılı çalışmaları kapsamında düzenlenen “Türkçe Divanlar Sergisi” yarın ziyarete açılıyor.

Milli Kütüphane Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenen “Türkçe Divanlar Sergisi” yarın saat 14.00’te ziyarete açılıyor. TDK tarafından yapılan açıklamada, ’Türkçe Divanlar Sergisi’nden önce Türk Dili Yılı çalışmaları çerçevesinde 2017 yılı eylül ayında ’Tarih Boyunca Türkçe Sözlükler Sergisi’, ekim ayında ’Dil Bilgisi Kitapları Sergisi’ ve aralık ayında ’Türk Edebiyatı Tarihi Kitapları Sergisi’nin düzenlendiği belirtildi.

Milli Kütüphane Başkanlığı binasında düzenlenecek “Türkçe Divanlar Sergisi”nde geçmişten günümüze Türkçe divan tertip eden şairlerin divanlarından 100 kadarı sergilenecek. Sergide; Anadolu sahası aşık, divan ve tekke edebiyatı şairlerinin yanı sıra Azerbaycan ve Çağatay sahası şairlerinin divanları da yer alıyor. Sergide, ziyaretçiler Türk edebiyatının mühim kaynaklarından olan divanları bir arada görme imkanı bulacak.

Sergi son olarak 26 Ocak’ta ziyaret edilebilecek.