İSTANBUL (AA) - Turkcell Genel Müdür Vekili İlker Kuruöz, 2015 yılı için 4G lisans bedelleri hariç 2,5 milyar liralık bir yatırım bütçesi ayırdıklarını ve bu yatırımın büyük bölümüyle Türkiye'ye dünyanın en hızlı 4G altyapısını kuracaklarını belirtti.

İlker Kuruöz, yaptığı yazılı açıklamada, mayıs ayı içinde ihalesi gerçekleştirilecek 4G için frekanslara ilişkin asgari bedellerin Resmi Gazete'de yayımlandığını anımsatarak, dünyada 4G teknolojilerinin olgunlaştığı bir dönemde Türkiye'nin 4G'ye geçiyor olmasını ülke kaynaklarının daha verimli kullanılması yönünden çok büyük bir fırsat olarak gördüklerini ifade etti.

Geride bırakılan 20 yılda Türkiye'ye 25 milyar liradan fazla yatırım yapmış bir şirket olarak sürdürülebilir yatırımın önemine inandıklarını vurgulayan Kuruöz, şunları kaydetti: 

"2015 yılı için de 4G lisans bedelleri hariç 2,5 milyar liralık bir yatırım bütçesi ayırdık. Bu yatırımın büyük bölümüyle ülkemize sadece Türkiye'nin değil dünyanın en hızlı 4G altyapısını kuracağız. Bu nedenle 4G frekans yetkilendirmesi için bugün açıklanan frekans asgari ücretlerinin ardından 4G için şartnamenin açıklanmasını ve lansman tarihinin belirlenmesini heyecanla bekliyoruz. Turkcell olarak müşterilerimize 4G'de en yüksek kapasiteyi sunacak frekanslara talibiz. Türkiye'yi 3G ile tanıştıran şirket olarak 4G ile de Türkiye'de ultra mobil genişbant dönemini başlatacağız. 35 milyon Turkcell'liye dünyanın en hızlı 4G'sini sunabilmek için durmaksızın çalışıyoruz."