Derneğin binasında düzenlenen etkinliğe, Adana Kardeş Kültür Dernekleri Topluluğu Başkanı İlker Medeni, Adana Türk Ocağı Başkanı Hüseyin Kuşçu, Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Mükremin Duygun, Azerbaycan Derneği Başkanı Av.Yakup Bulut, Dünya Avşarlar Derneği Başkanı Şeref Kocakaya, Balkan Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Oktay Ulaşan da katıldı.
Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Beg, Türkistan'da “Yeni Gün” anlamına gelen Nevruz kutlamaları ile başlayan ve günümüze kadar renklenerek süregelen "sümelek" bahar tatlısının, en büyük kültürel etkinlikleri olduğunu belirterek,
"Yıllar öncesinde atalarımız sümelek sayesinde sağlıklarını korumuşlar ve birçok hastalığı önlemişlerdir. Ayrıca sümelek tatlısının sağlık açısından faydaları günümüz tıp dünyasınca da kabul edilmiştir. Son yıllarda yapılan araştırmalar, buğday filizi ve çiminin kalp-damar sistemindeki tahribatı onararak kanı temizlediğini, kanserden koruduğunu, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve hücreleri yenilediğini ortaya koymuştur" dedi.
Etkinlikte, Kardeş Kültür Dernekleri Başkanı İlker Medeni’ye derneğe hizmetlerinden dolayı plaket verildi.